Cengiz ÇETİK- Şair, Yazar, Öğretmen
Köşe Yazarı
Cengiz ÇETİK- Şair, Yazar, Öğretmen
 

FİNİKE’DE BEKLENMEYEN SON

Bir beklenmeyen son her an, her yerde olabilir. Bu romanın diğer romanlardan farkı bir zaman dilimi içinde olabilecek bir felaketin, olmaması için gelecekten bugüne yansıyan bir ışıması gibi… Depremler, aşklar, çatışmalar, doğa korumaları, entrikalar hayatımızın içinde mutlaka bir şekilde ya yaşarız ya da yaşananlara tanık oluruz. Unutamadığımız aşklar, aile içi çatışmaları, aldatmalar, kandırılmalar, ölümler, doğumlar hep hayat filminin içindeki iniş çıkışların öyküsü içindedir. İşte “Finike’de Beklenmeyen Son” da hayatımızın içine açılan bir pencereden bakıştır. Ya kendimizden, ya çevremizden yada yaşanmışlardan bir şeyler bulacağımız bir kısa romanın büyük öyküsünün sayfalara düşen izdüşümleri, damlalarıdır. Öykü; “Kemal, yıllar sonra annesinin felç olması nedeniyle, Finike’ye yine bir haziran ayında yeniden gelir.  Arkadaşı İbrahim’in yanındayken fırtına arasında yaşanan bir depremde annesini kaybeder. Kız kardeşi, amcası ve kuzeniyle geçmişte yaşadıkları yüzünden sorunlar yaşamaktadır. Finike’de kalmasını istemezler. Ama Kemal, eskiden terk ettiği bu şehirde Gülseren Zehra adlı sevdiğiyle yeniden karşılaşınca işler değişir. Gitmekten bir süreliğine vaz geçer. Zehra evlenmiş iki kızı olmuştur. İbrahim’le birlikte madenciliğe karşı protesto edenler yanında olunca Kemal gözaltına alınır ve serbest bırakılır. Arkadaşı İbrahim’i amcasının adamları dövünce iş yerine gider, tartışır yine gözaltına alınır ve serbest bırakılır. Ve… “ işler daha da karmaşık bir hale gelir. Bundan sonrası kitabın içinde daha detaylı sürükleyici bir  tempoda baştan sona giden heyecan fırtınası içinde yaşanır. Kitap, okunmadan heyecan yaşanmaz. Alıp okuyunuz internet satış yerlerinden ve heyecanı okuyarak yakından hissederek yaşayınız. İkinci romanım bu hafta başı satışa çıktı. Yeni kitaplarımda sizlerle birlikte olmak dileğiyle… Sevgi ve saygılar… Cengiz ÇETİK
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2022 - Pazartesi

FİNİKE’DE BEKLENMEYEN SON

Bir beklenmeyen son her an, her yerde olabilir. Bu romanın diğer romanlardan farkı bir zaman dilimi içinde olabilecek bir felaketin, olmaması için gelecekten bugüne yansıyan bir ışıması gibi…

Depremler, aşklar, çatışmalar, doğa korumaları, entrikalar hayatımızın içinde mutlaka bir şekilde ya yaşarız ya da yaşananlara tanık oluruz. Unutamadığımız aşklar, aile içi çatışmaları, aldatmalar, kandırılmalar, ölümler, doğumlar hep hayat filminin içindeki iniş çıkışların öyküsü içindedir.

İşte “Finike’de Beklenmeyen Son” da hayatımızın içine açılan bir pencereden bakıştır. Ya kendimizden, ya çevremizden yada yaşanmışlardan bir şeyler bulacağımız bir kısa romanın büyük öyküsünün sayfalara düşen izdüşümleri, damlalarıdır.

Öykü; “Kemal, yıllar sonra annesinin felç olması nedeniyle, Finike’ye yine bir haziran ayında yeniden gelir.  Arkadaşı İbrahim’in yanındayken fırtına arasında yaşanan bir depremde annesini kaybeder. Kız kardeşi, amcası ve kuzeniyle geçmişte yaşadıkları yüzünden sorunlar yaşamaktadır. Finike’de kalmasını istemezler. Ama Kemal, eskiden terk ettiği bu şehirde Gülseren Zehra adlı sevdiğiyle yeniden karşılaşınca işler değişir. Gitmekten bir süreliğine vaz geçer. Zehra evlenmiş iki kızı olmuştur. İbrahim’le birlikte madenciliğe karşı protesto edenler yanında olunca Kemal gözaltına alınır ve serbest bırakılır. Arkadaşı İbrahim’i amcasının adamları dövünce iş yerine gider, tartışır yine gözaltına alınır ve serbest bırakılır. Ve… “ işler daha da karmaşık bir hale gelir. Bundan sonrası kitabın içinde daha detaylı sürükleyici bir  tempoda baştan sona giden heyecan fırtınası içinde yaşanır.

Kitap, okunmadan heyecan yaşanmaz. Alıp okuyunuz internet satış yerlerinden ve heyecanı okuyarak yakından hissederek yaşayınız.

İkinci romanım bu hafta başı satışa çıktı.

Yeni kitaplarımda sizlerle birlikte olmak dileğiyle…

Sevgi ve saygılar…

Cengiz ÇETİK

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.