Eğitimci, yazar, şair Cengiz ÇETİK ile yeni kitap çalışması hakkında söyleyişi

Eğitimci, yazar, şair Cengiz ÇETİK ile yeni kitap çalışması hakkında söyleyişi

Emin Akın İlkokulu öğretmenler odasında, öğretmen Gülgün BAYCAN, öğretmen, yazar ve şair Cengiz ÇETİK ile yeni çıkacak kitapları üzerine kısa bir söyleyişi yaptı.

 

Gülgün BAYCAN:- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

 

Cengiz ÇETİK:- Finike Emin Akın İlkokulu’nda sınıf öğretmenim. Bugüne kadar şiir, öykü, deneme ve roman alanlarında çalışmalarım var. ayrıca iki adette bestelenen şiirim var.

                           Bunlardan bazılarını kitap halinde de okuyucularımla paylaştım. Ayrıca zaman buldukça köşe yazıları da yazmaya devam ediyorum.

                          Son zamanlarda yazdığım romanların senaryolarını da yazmaya çalışıyorum.

 

Gülgün BAYCAN:-Kitaplarınızın adı nedir?

 

Cengiz ÇETİK:- “Son Sözüm Sana Gülüm”, “Siyahlardayım Alev Bakışlım” “Özlemek Sevmekse Özlüyorum Seni”(e-kitap) ve “”Bir Damla Düşünce” adlı 3 tanesi basılı olmak üzere 4 tane şiir kitabım vardır.                                  Bunların dışında “Aşktan ve Hayattan Damlalar” adlı deneme türü e-kitabım ve bilimkurgu türünde bir tanede basılı ”Pokentranlı Gökmen-Zamanın Dışındaki Güç” adlı romanım mevcuttur. 

 

Gülgün BAYCAN:- Kitaplarınızın içeriğinden kısa kısa bahseder misiniz, konuları nedir?

 

Cengiz ÇETİK:- Kitaplarımda duygusallık ön planda özellikle şiirlerimde bu daha çok hissedilmektedir. Şiirlerim hissettiklerimin aynasıdır.

                         Öykü ve romanlarımda toplumun içinde yaşanmış ya da yaşanmamış olayların hamuruyla yoğrulmuş, hayalle gerçeğin içinde gidiş gelişlerle ortaya çıkan yapıtlardır.

                         Kimi zaman bizden birilerinin hayatı, kimi zamanda bizden uzak hayal ürünü kahramanların bizleri içine alan dünyalarında gezindirmektir.

                        Şiirlerimse aşk, hayat ve toplumun içindeki pencereden sayfalara düşen ışıklardır.

Gülgün BAYCAN:-Kitap yazmak nasıl aklınıza geldi, yazmaya nasıl başladınız?

 

Cengiz ÇETİK:- Yazmaya başlamak ancak hissetmekle, yaşamakla ve yaşadıklarımızı sayfalara aktarmaya başladığımız andır bizi saran duygu çemberinin kâğıtta kalan izleridir, okudukça canlanan.

                          Yazmaya öykü ve şiirlerimle başladım. Hayatımın dönüm noktası olan oğlum Seçkin Sedat’ı kaybettikten sonra onun anısına yazdığım “Seckinime Seckince” adlı şiirimi ilk şiirim olarak kabul                                ediyorum. Ondan öncekileri ilk şiirim olarak görmüyorum. İlk öykümde “Sonun Başlangıcı” bir dergi tarafından birinci seçilmişti.

 

Gülgün BAYCAN- Başka bir kitap daha yazmayı düşünüyor musunuz, konusu belli mi?

 

Cengiz ÇETİK:- Başka kitap çalışmalarım elbette var. Çok konuşulacak bir aşk romanı, bir macera cinayet, ve bir de deprem, gizem korku türünde üç çalışmam hazır.

                          Bunlardan “Finike’de Beklenmeyen Son” adlı küçük romanım bu yılın ekim ayında bir aksilik olmazsa okuyucularıyla buluşacaktır.

                          Diğer iki roman da ileriki zaman dilimi içerisinde   okuyucuların takdirine sunulacaktır.

                         İki adet de son yazdığım roman çalışmalarının senaryo halinde yazma çalışması yaptım.

Gülgün BAYCAN- Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Cengiz ÇETİK:- Yüreğimin hissettiği, beynimin işlediği ve kalemimin yazdığı sürece yazmaya devam edeceğim. Son olarak sizlere de buradan bana söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederim.

                        Ayrıca yazılarımı ve kitaplarımı takip eden okuyucularıma sonsuz teşekkürlerimi sunarken; sevgi, saygılarımla esenlikler diliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.