Cengiz ÇETİK- Şair, Yazar, Öğretmen
Köşe Yazarı
Cengiz ÇETİK- Şair, Yazar, Öğretmen
 

Finike’de Bitmeyen Promosyon Bilmecesi

  Hepimiz çalıştığımız kurumlarda aldığımız maaşlar üzerinden belirli sürelerle promosyon alarak, bütçemize, ek bir gelirle bazı ihtiyaçlarımızı temin ediyoruz.  Her çalışan olarak, maaşımızı aldığımız bankanın, maaş artışımız oranında promosyonun güncellenmesi en doğal beklentimizdir. Ocak ayı ile birlikte artan maaş zamları, ek ders gelirleri ve Uzman Öğretmen- Başöğretmen gibi unvanlarla da birçok çalışanın maaşındaki artışlar göz önüne alınarak yıllar önce alınan cüzi miktarın günümüz şartlarında yeniden gözden geçirilmesidir. İlçe çalışanlarının artık akıllarında ACABA olur mu, olmaz mı? Sorularına, net bir sonuç alınması, yanıt verilmesi beklentisi devam etmektedir. Finike’de çalışan öğretmen ve ilçe MEB memur personelinin iki bin yirmi iki yılı sonlarına doğru promosyon yenileme istekleri dile getirilmiş. İlçedeki bankalarla masaya oturulmuş ve personel maaşlarının promosyonlarının günümüz şartlarına göre yenilenmesi teklifleri istenmiştir. Halen promosyon süresi bitmeyen (bir yıl daha süresi olan) Yapı Kredi Bankası 21 bin lira teklif edip, cayma bedeli 4 bin lira düşürülüp 17 bin lira verebileceği teklifi verilmiş. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü’de  2023 yılı Ocak ayındaki artışla yeniden değerlendirilmesi için bir süre bekletilmesi tavsiyesi üzerine ara verildiği söylenmişti. Geçen süre zarfında her hangi bir gelişme olmadı. Araya deprem felaketi girince de unutuldu. Ama artık ilçedeki milli eğitim personeli çalışanları günümüz şartlarınca promosyonun yenilenip kendilerine promosyanla para verilmesini dile getiriyorlar. Çevre ilçelerde 2022 yılı içinde, Kumluca ve Elmalı gibi yerlerde yeniden promosyon aldıklarını duyduklarını ve kendilerinin de bu ölçüde bir artışla anlaşılarak hesaplarına promosyon gelirinin yatırılmasını beklediklerini ifade ettiler. Sendikalardaki üyelerin ilçe temsilcilerine, bu istek ve dileklerini ifade etmelerine rağmen şu ana kadar olumlu bir adım ve gelişme olmadı. Bu da ilçede çalışan kesim üzerinde bir moral bozukluğuna neden oldu.  Olacak mı, olmayacak mı? bu promosyon  şu an bilinmiyor. Bir bilinmeyenli denklem gibi ortada duruyor.  Son günlerde yeniden dillendirilen artık promosyon bilmecesi haline gelen bu konunun olumlu yönde sonuçlandırılması için ilgili taraflardan (ilçe Meb-banka-sendika) bir açıklama bekleniyor. Ramazan öncesi bir sürprizle, promosyon alınacak mı? Hep beraber bekleyip görelim. Dilerim bu uzadıkça uzayan promosyon hikayesi, bilmecesi herkesi memnun edecek güzel bir sonuçla neticelenir. Finike’de promosyon bilmecesinin sonuçlanması dileğiyle., sevgiler, saygılar.   Cengiz ÇETİK
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2023 - Cumartesi

Finike’de Bitmeyen Promosyon Bilmecesi

 

Hepimiz çalıştığımız kurumlarda aldığımız maaşlar üzerinden belirli sürelerle promosyon alarak, bütçemize, ek bir gelirle bazı ihtiyaçlarımızı temin ediyoruz.  Her çalışan olarak, maaşımızı aldığımız bankanın, maaş artışımız oranında promosyonun güncellenmesi en doğal beklentimizdir. Ocak ayı ile birlikte artan maaş zamları, ek ders gelirleri ve Uzman Öğretmen- Başöğretmen gibi unvanlarla da birçok çalışanın maaşındaki artışlar göz önüne alınarak yıllar önce alınan cüzi miktarın günümüz şartlarında yeniden gözden geçirilmesidir. İlçe çalışanlarının artık akıllarında ACABA olur mu, olmaz mı? Sorularına, net bir sonuç alınması, yanıt verilmesi beklentisi devam etmektedir.

Finike’de çalışan öğretmen ve ilçe MEB memur personelinin iki bin yirmi iki yılı sonlarına doğru promosyon yenileme istekleri dile getirilmiş. İlçedeki bankalarla masaya oturulmuş ve personel maaşlarının promosyonlarının günümüz şartlarına göre yenilenmesi teklifleri istenmiştir. Halen promosyon süresi bitmeyen (bir yıl daha süresi olan) Yapı Kredi Bankası 21 bin lira teklif edip, cayma bedeli 4 bin lira düşürülüp 17 bin lira verebileceği teklifi verilmiş. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü’de  2023 yılı Ocak ayındaki artışla yeniden değerlendirilmesi için bir süre bekletilmesi tavsiyesi üzerine ara verildiği söylenmişti. Geçen süre zarfında her hangi bir gelişme olmadı. Araya deprem felaketi girince de unutuldu. Ama artık ilçedeki milli eğitim personeli çalışanları günümüz şartlarınca promosyonun yenilenip kendilerine promosyanla para verilmesini dile getiriyorlar. Çevre ilçelerde 2022 yılı içinde, Kumluca ve Elmalı gibi yerlerde yeniden promosyon aldıklarını duyduklarını ve kendilerinin de bu ölçüde bir artışla anlaşılarak hesaplarına promosyon gelirinin yatırılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Sendikalardaki üyelerin ilçe temsilcilerine, bu istek ve dileklerini ifade etmelerine rağmen şu ana kadar olumlu bir adım ve gelişme olmadı. Bu da ilçede çalışan kesim üzerinde bir moral bozukluğuna neden oldu.  Olacak mı, olmayacak mı? bu promosyon  şu an bilinmiyor. Bir bilinmeyenli denklem gibi ortada duruyor.  Son günlerde yeniden dillendirilen artık promosyon bilmecesi haline gelen bu konunun olumlu yönde sonuçlandırılması için ilgili taraflardan (ilçe Meb-banka-sendika) bir açıklama bekleniyor.

Ramazan öncesi bir sürprizle, promosyon alınacak mı? Hep beraber bekleyip görelim.

Dilerim bu uzadıkça uzayan promosyon hikayesi, bilmecesi herkesi memnun edecek güzel bir sonuçla neticelenir.

Finike’de promosyon bilmecesinin sonuçlanması dileğiyle., sevgiler, saygılar.

 

Cengiz ÇETİK

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.