Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...

Yeni eğitim öğretim yılının düşündürdükleri; Parasız, bilimsel, laik, nitelikli ve eşit eğitim çocuklarımızın en temel hakkıdır. Ne var ki… Bir taraftan eğitimdeki eşitsizlik özelleşme ile derinleşirken, diğer taraftan ülkemizde eğitim, dinci vakıf ve derneklere ihale ve havale edilen bir süreç işletiliyor. Bu duruma ilaveten temel eğitim imam hatipleştirilmeye çalışılıyor, halk, çocuklarının geleceğini düşünerek bu okulları talep etmemesine rağmen...  Bu anlayışta eğitim, parasız ama bilimsel ve laik olmayacaktır. Amaç; Cumhuriyete birey yetiştirmek değil kula kul yetiştirmek, biat ve itaat toplumu yaratmaktır. Bu tarihin akışına ters ve eşyanın tabiatına aykırı bir dayatmadır. Türkiye, kul toplumu yapılamayacaktır. Çünkü yüz yıllık Cumhuriyetin mayaladığı güçlü bir direnç vardır. Ne yazık ki bu süreçte, yoksulluk nedeniyle dinci tarikat cemaatlerin tedrisine sokulan çocuklarımız kaybedilmiş kuşaklar olarak tarihe geçecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının, bugün var, yarın yok iktidarca hedeflenen kula kul eğitim anlayışına rağmen ülkemize yararlar getirmesini diliyorum.   Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2021 - Perşembe

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...

Yeni eğitim öğretim yılının düşündürdükleri; Parasız, bilimsel, laik, nitelikli ve eşit eğitim çocuklarımızın en temel hakkıdır.

Ne var ki…

Bir taraftan eğitimdeki eşitsizlik özelleşme ile derinleşirken, diğer taraftan ülkemizde eğitim, dinci vakıf ve derneklere ihale ve havale edilen bir süreç işletiliyor. Bu duruma ilaveten temel eğitim imam hatipleştirilmeye çalışılıyor, halk, çocuklarının geleceğini düşünerek bu okulları talep etmemesine rağmen...

 Bu anlayışta eğitim, parasız ama bilimsel ve laik olmayacaktır.

Amaç; Cumhuriyete birey yetiştirmek değil kula kul yetiştirmek, biat ve itaat toplumu yaratmaktır.

Bu tarihin akışına ters ve eşyanın tabiatına aykırı bir dayatmadır. Türkiye, kul toplumu yapılamayacaktır. Çünkü yüz yıllık Cumhuriyetin mayaladığı güçlü bir direnç vardır. Ne yazık ki bu süreçte, yoksulluk nedeniyle dinci tarikat cemaatlerin tedrisine sokulan çocuklarımız kaybedilmiş kuşaklar olarak tarihe geçecektir.

Bu duygu ve düşüncelerimle 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının, bugün var, yarın yok iktidarca hedeflenen kula kul eğitim anlayışına rağmen ülkemize yararlar getirmesini diliyorum.

 

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.