Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

YAZILI OLMAYAN TÜRKİYE DEMOKRASİ İTTİFAKI...

Saraçhane Mitingleri bana göre hedef birliği zemininde buluşmuş bir Türkiye İttifakıdır.  Altılı Masa'da yer almayan bu nedenle kürsüde kendilerini ifade edemeyen HDP ve sol sosyalist partilerinin İstanbul tabanlarını oluşturan yurttaşlar, Saraçhane'ye gelerek alanda yerlerini aldılar. Böylece Altılı Masa'nın eksik olan kanadına, masa liderlerinin mesafeli duruşlarına rağmen destek verdiler. Bu gerçeği hâlâ görmek istemeyen bazılarına da, bu seçimlerde hedefimiz bir olmazsa.. bunu iyi bilin! ne sizler ne de bizler, Türkiye'de belki de uzun süre demokratik siyaset yapma şansımız olmayacak..!  mesajını verdiler. Bu bir sağduyu ve vicdan ittifakıdır.  Türkiye, Altılı Masa'nın çekingenliğini bir şekilde kırmayı başaracaktır; bu yazılı olmasa da sağduyu ve vicdan olarak  sandığa yansıyacaktır. 3,5 yıl önce İstanbul'un hukuksuz bir şekilde yenilenen seçimlerinde İstanbul halkının yaptığı gibi... Çünkü; kadim Anadolu halklarının vicdanı ve sağduyusu böyle işliyor. Saraçhane'de birbirinden ayrı görünse de meydanın bütünleştirği irade, bir vicdan ve sağduyunun hedef birliği zeminine oturttuğu, fiili  Türkiye Demokrasi İttifakı'dır. Bu işin aması fakatı yok artık! Kimsenin armutun sapı üzümün çöpü çekingenliğine yatma lüksü de yok!  diye düşünüyorum. Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 20 Aralık 2022 - Salı

YAZILI OLMAYAN TÜRKİYE DEMOKRASİ İTTİFAKI...


Saraçhane Mitingleri bana göre hedef birliği zemininde buluşmuş bir Türkiye İttifakıdır. 
Altılı Masa'da yer almayan bu nedenle kürsüde kendilerini ifade edemeyen HDP ve sol sosyalist partilerinin İstanbul tabanlarını oluşturan yurttaşlar, Saraçhane'ye gelerek alanda yerlerini aldılar.
Böylece Altılı Masa'nın eksik olan kanadına, masa liderlerinin mesafeli duruşlarına rağmen destek verdiler.
Bu gerçeği hâlâ görmek istemeyen bazılarına da, bu seçimlerde hedefimiz bir olmazsa.. bunu iyi bilin! ne sizler ne de bizler, Türkiye'de belki de uzun süre demokratik siyaset yapma şansımız olmayacak..!  mesajını verdiler.
Bu bir sağduyu ve vicdan ittifakıdır. 
Türkiye, Altılı Masa'nın çekingenliğini bir şekilde kırmayı başaracaktır; bu yazılı olmasa da sağduyu ve vicdan olarak  sandığa yansıyacaktır.
3,5 yıl önce İstanbul'un hukuksuz bir şekilde yenilenen seçimlerinde İstanbul halkının yaptığı gibi...
Çünkü; kadim Anadolu halklarının vicdanı ve sağduyusu böyle işliyor.
Saraçhane'de birbirinden ayrı görünse de meydanın bütünleştirği irade, bir vicdan ve sağduyunun hedef birliği zeminine oturttuğu, fiili  Türkiye Demokrasi İttifakı'dır.
Bu işin aması fakatı yok artık!
Kimsenin armutun sapı üzümün çöpü çekingenliğine yatma lüksü de yok! 
diye düşünüyorum.


Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.