Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

TEK BAŞINA KURTULUŞ YOK!

CIA ve Pentagon’da üst yönetici olarak görevlerde bulunmuş Neocon Michael Rubin Türkiye'nin geleceği üzerine yaptığı geniş değerlendirmenin sonuç bölümünde şu tespiti yapıyor: 'Türkiye Erdoğan yüzünden parçalanacak ve çökecek.. Beyaz Saray'ın ve Pentagon'un düşünmesi gereken soru, Türkiye'yle nasıl iyi dost oluruz değil, Türkiye'nin çöküşünü nasıl yöneteceğiz olmalıdır."02 Temmuz 2017 Pazar. ABC Gazetesi alıntı Osmanlı'nı son yıllarını, bir başka deyişle Sevr’e giden süreci çağrıştıran bu kabul edilmez analiz ABD'nin emperyalist çıkarları üzerine inşa edilmiştir. Rubin'in bu analizi doğru veya yanlış, bilmiyorum kendi görüşüdür. Ancak okuduğum ve izlediğim kadarıyla; Türkiye olarak bizim de bir şekilde müdahil olduğumuz olayların yaşandığı bölgemizde yaşanacak bir savaşta, küresel hesaplara kurban edilmemizin ihtimal dahilinde olduğu şeklindeki, var olan yaygın bir kanaat nedeniyle endişelenmemek mümkün değil. Çünkü Ortadoğu'daki kaotik krizden fırsat üretme iştahımızın ülkenin başına neler getireceğini kimse kestiremiyor. Diğer tarafta ülkede fetöcü darbeyi Allah’ın lütfuna çeviren OHAL uygulaması ne yazık ki çadı avına dönüştü. Fetöcü veya değil muhalif olan herkes terörist yapılarak toplumsal ayrışma keskinleştirildi, ülke %50 %50 tam ortasından ikiye bölündü. Ülke içinde tek adamlığın yarattığı adaletsizlik, devlete olan güveni ve yargıya olan inancı yaraladı. Ülkede yaşanan belirsizlik, parlamentodaki işlevsizlik bundan rahatsızlık duyan muhalefeti sokağa döktü.  Çoğulcu bir ittifakla sürdürülen Adalet Yürüyüşü bir duvara doğru ilerliyor. Kılıçdaroğlu'nun ifadesiyle bu duvar yıkılmadan ülkede adaleti sağlamak mümkün görünmüyor. Ülkeyi parçalayacak, çökertecek bir sürecin önünü demokratik bir şekilde kesmenin ötesinde başka yol var mı bilmiyorum. Ulusal Kurtuluşta, Gezi Direnişi'nde ve Hayır'ın örgütlenmesinde ve Adalet Yürüyüşü'nde olduğu gibi farklılıklarımıza rağmen birlikte hareket edebileceğimiz çoğulcu bir ittifakı genişleterek güçlendirmekten başka çare var mı onu da bilemiyorum. Bunun yanıtını, sanırım son günlerde sık kullanılan şu slogan net bir şekilde veriyor; KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA.. YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ... Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 03 Temmuz 2022 - Pazar

TEK BAŞINA KURTULUŞ YOK!

CIA ve Pentagon’da üst yönetici olarak görevlerde bulunmuş Neocon Michael Rubin Türkiye'nin geleceği üzerine yaptığı geniş değerlendirmenin sonuç bölümünde şu tespiti yapıyor:

'Türkiye Erdoğan yüzünden parçalanacak ve çökecek..

Beyaz Saray'ın ve Pentagon'un düşünmesi gereken soru, Türkiye'yle nasıl iyi dost oluruz değil, Türkiye'nin çöküşünü nasıl yöneteceğiz olmalıdır."02 Temmuz 2017 Pazar. ABC Gazetesi alıntı

Osmanlı'nı son yıllarını, bir başka deyişle Sevr’e giden süreci çağrıştıran bu kabul edilmez analiz ABD'nin emperyalist çıkarları üzerine inşa edilmiştir.

Rubin'in bu analizi doğru veya yanlış, bilmiyorum kendi görüşüdür. Ancak okuduğum ve izlediğim kadarıyla; Türkiye olarak bizim de bir şekilde müdahil olduğumuz olayların yaşandığı bölgemizde yaşanacak bir savaşta, küresel hesaplara kurban edilmemizin ihtimal dahilinde olduğu şeklindeki, var olan yaygın bir kanaat nedeniyle endişelenmemek mümkün değil. Çünkü Ortadoğu'daki kaotik krizden fırsat üretme iştahımızın ülkenin başına neler getireceğini kimse kestiremiyor.

Diğer tarafta ülkede fetöcü darbeyi Allah’ın lütfuna çeviren OHAL uygulaması ne yazık ki çadı avına dönüştü. Fetöcü veya değil muhalif olan herkes terörist yapılarak toplumsal ayrışma keskinleştirildi, ülke %50 %50 tam ortasından ikiye bölündü. Ülke içinde tek adamlığın yarattığı adaletsizlik, devlete olan güveni ve yargıya olan inancı yaraladı. Ülkede yaşanan belirsizlik, parlamentodaki işlevsizlik bundan rahatsızlık duyan muhalefeti sokağa döktü.  Çoğulcu bir ittifakla sürdürülen Adalet Yürüyüşü bir duvara doğru ilerliyor. Kılıçdaroğlu'nun ifadesiyle bu duvar yıkılmadan ülkede adaleti sağlamak mümkün görünmüyor.

Ülkeyi parçalayacak, çökertecek bir sürecin önünü demokratik bir şekilde kesmenin ötesinde başka yol var mı bilmiyorum.

Ulusal Kurtuluşta, Gezi Direnişi'nde ve Hayır'ın örgütlenmesinde ve Adalet Yürüyüşü'nde olduğu gibi farklılıklarımıza rağmen birlikte hareket edebileceğimiz çoğulcu bir ittifakı genişleterek güçlendirmekten başka çare var mı onu da bilemiyorum.

Bunun yanıtını, sanırım son günlerde sık kullanılan şu slogan net bir şekilde veriyor;

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA.. YA HEP BERABER YA HİÇBİRİMİZ...

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.