Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

ÖNÜMÜZDE, DEVLETİN HAKEM DEĞİL TARAF OLACAĞI BİR SEÇİM VAR!

  Önümüzdeki seçimlerinin çetin bir mücadeleye sahne olacağı yönünde güçlü işaretler ortaya çıkmaya başladı. Meclis gündemine gelen seçim yasasında değişiklik öngören yasal düzenleme bile hakem olması gereken devleti, Cumhur ittifakına resmen eklemlemektedir. Yapılan ve yapılacak değişikliklerle daha önceleri fiili olan bazı hukuksuzluklara,  yasal güvence getirmeyi amaçlamaktadır. Seçimlerde, temsilde adaleti bir tarafa bırakan Cumhur İttifakı, yönetimde istikrarı öne çıkartarak, seçimlere asılacaktır. AKP'nin kaybettiği 7 Haziran 2015 Seçimlerinden sonra Türkiye'yi sarsan 5 kaotik ay yaşandı. Bu süreç millet yönetimde istikrar istiyor tezini güçlendirdi. Katliamlarla ülkemizde oluşan korku ikliminde yenilenen 1 Kasım 2015 Seçimlerini AKP kazandı. Böyle bir deneyimine sahip AKP, yine yönetimde istikrara oynayacaktır. Çünkü tüm anketler, AKP'nin iktidarı ve Cumhurbaşkanlığını kazanamayacağını göstermektedir. Bu sonuçlar, demokratik ülkelerdeki seçimler için geçerli olduğunu unutmayalım, hemen kazandık havasına girmeyelim. Devletleşmiş tek adam rejiminde seçim sonucunu belirleyecek olan, milletin ortaya koyacağı kararlılık ve güçlü iradedir. Tek adam rejimine karşı Cumhuriyetçilerin 2023 Seçim Manifestosu, bu olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü bu millet, 23 Haziran 2019 İstanbul Seçimlerinde bunun provasını yaptı ve başarılı oldu. Millet; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle,  Sünnisiyle bir  bütündür. Bu bütünlük ayrımsız demokratik seçim ittifakına dönüştüğü zaman, temsilde adaleti sağlayabilir, yönetimde de istikrarın önünü açar, diye düşünüyorum. Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 26 Mart 2022 - Cumartesi

ÖNÜMÜZDE, DEVLETİN HAKEM DEĞİL TARAF OLACAĞI BİR SEÇİM VAR!

 

Önümüzdeki seçimlerinin çetin bir mücadeleye sahne olacağı yönünde güçlü işaretler ortaya çıkmaya başladı.

Meclis gündemine gelen seçim yasasında değişiklik öngören yasal düzenleme bile hakem olması gereken devleti, Cumhur ittifakına resmen eklemlemektedir. Yapılan ve yapılacak değişikliklerle daha önceleri fiili olan bazı hukuksuzluklara,  yasal güvence getirmeyi amaçlamaktadır.

Seçimlerde, temsilde adaleti bir tarafa bırakan Cumhur İttifakı, yönetimde istikrarı öne çıkartarak, seçimlere asılacaktır.

AKP'nin kaybettiği 7 Haziran 2015 Seçimlerinden sonra Türkiye'yi sarsan 5 kaotik ay yaşandı.

Bu süreç millet yönetimde istikrar istiyor tezini güçlendirdi.

Katliamlarla ülkemizde oluşan korku ikliminde yenilenen 1 Kasım 2015 Seçimlerini AKP kazandı.

Böyle bir deneyimine sahip AKP, yine yönetimde istikrara oynayacaktır.

Çünkü tüm anketler, AKP'nin iktidarı ve Cumhurbaşkanlığını kazanamayacağını göstermektedir.

Bu sonuçlar, demokratik ülkelerdeki seçimler için geçerli olduğunu unutmayalım, hemen kazandık havasına girmeyelim.

Devletleşmiş tek adam rejiminde seçim sonucunu belirleyecek olan, milletin ortaya koyacağı kararlılık ve güçlü iradedir.

Tek adam rejimine karşı Cumhuriyetçilerin 2023 Seçim Manifestosu, bu olmalıdır diye düşünüyorum.

Çünkü bu millet, 23 Haziran 2019 İstanbul Seçimlerinde bunun provasını yaptı ve başarılı oldu.

Millet; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle,  Sünnisiyle bir  bütündür.

Bu bütünlük ayrımsız demokratik seçim ittifakına dönüştüğü zaman, temsilde adaleti sağlayabilir, yönetimde de istikrarın önünü açar, diye düşünüyorum.

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.