Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

OĞLUN BABAYA ÖĞÜDÜ

  Bir tanıdık anlattı. Babası her namazın ardından evdekilerin duyabileceği bir sesle  "Allah’ım.. Sen bizi, adını kullanarak yalan söyleyen,  yolsuzluk yaparak kul hakkı yiyen AKP iktidarından kurtar.  Bunlar bizi ayrıştırarak birbirimize küstürdüğü yetmezmiş gibi bir de dinimizden küstürecek. Buna izin verme, iktidarı bu seçimde son bulsun." diye dua edermiş. Oğlu babasına,  baba her seçimde böyle dua ediyorsun, ama Allah bir türlü duanı kabul etmiyor, "neden" diye soruyor. Baba,  "Neden, bilmiyorum, belki yeterince dua eden olmuyordur." diyor. Oğlu,  "Sadece dua etmekle dua kabul olmaz babacım, değişmesini istediğin şeyin değişmesi için çaba harcamıyorsun çünkü. Hele çık, cami avlusunda konuştuğun birkaç kişiyi, kahvehanede söyleştiğin bir iki arkadaşını iktidarın değişmesi için bir şekilde ikna et, onların da senin gibi çalışmasını sağla, bak o zaman, ettiğin dua nasıl kabul görecek!" diyor ve devam ediyor; " Sen hiç, duayla, olgunlaşan armudun ağaçtan kendiliğinden cebine düştüğünü gördün mü, bu da öyle,  emek verirsen sonuç alırsın, duanın kabul edildiğini görürsün." diyor. Ertesi gün babası sevinçle eve geliyor, "oğul" diyor ve ekliyor.  "Bugün bir kişiyi ikna ettim, seçime kadar en az beş kişi olacak gibi görünüyor. İkna ettiğim arkadaşlara da duanızın kabul olması için siz de çalışmalısınız diyorum, kabul görüyor. Dualarımın Allah katında kabul göreceğine gerçekten inanmaya başladım." İktidarın değişmesi için dua edenler, dualarınızı kabu görmesini istiyorsanız, işte  size bir tecrübe, deneyimleyin! Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2022 - Cuma

OĞLUN BABAYA ÖĞÜDÜ

 

Bir tanıdık anlattı. Babası her namazın ardından evdekilerin duyabileceği bir sesle  "Allah’ım.. Sen bizi, adını kullanarak yalan söyleyen,  yolsuzluk yaparak kul hakkı yiyen AKP iktidarından kurtar.  Bunlar bizi ayrıştırarak birbirimize küstürdüğü yetmezmiş gibi bir de dinimizden küstürecek. Buna izin verme, iktidarı bu seçimde son bulsun." diye dua edermiş.

Oğlu babasına,  baba her seçimde böyle dua ediyorsun, ama Allah bir türlü duanı kabul etmiyor, "neden" diye soruyor.

Baba,  "Neden, bilmiyorum, belki yeterince dua eden olmuyordur." diyor.

Oğlu,  "Sadece dua etmekle dua kabul olmaz babacım, değişmesini istediğin şeyin değişmesi için çaba harcamıyorsun çünkü. Hele çık, cami avlusunda konuştuğun birkaç kişiyi, kahvehanede söyleştiğin bir iki arkadaşını iktidarın değişmesi için bir şekilde ikna et, onların da senin gibi çalışmasını sağla, bak o zaman, ettiğin dua nasıl kabul görecek!" diyor ve devam ediyor; " Sen hiç, duayla, olgunlaşan armudun ağaçtan kendiliğinden cebine düştüğünü gördün mü, bu da öyle,  emek verirsen sonuç alırsın, duanın kabul edildiğini görürsün." diyor.

Ertesi gün babası sevinçle eve geliyor, "oğul" diyor ve ekliyor.  "Bugün bir kişiyi ikna ettim, seçime kadar en az beş kişi olacak gibi görünüyor. İkna ettiğim arkadaşlara da duanızın kabul olması için siz de çalışmalısınız diyorum, kabul görüyor. Dualarımın Allah katında kabul göreceğine gerçekten inanmaya başladım."

İktidarın değişmesi için dua edenler, dualarınızı kabu görmesini istiyorsanız, işte  size bir tecrübe, deneyimleyin!

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.