Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

M. K. ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNMEK: ANADOLU İTTİFAKI

  Doğru yanlışın içinde gizlidir. Bu anlamda yanlış kıymetlidir; feda edilmez yanlış yapandan dolayı.. Ama bizde yapılan; yanlışı yapanın üzerine çıkıp tepinmek ve bunu yanlışla mücadele gibi sunmak, yanlıştan düşman çıkararak tatmin sağlamak. Hüner; yanlıştan doğruyu bulup çıkarmak.... Önümüzdeki seçimler Türkiye'nin varlık yokluk seçimi... Bu güne kadar yapılan yanlışlar demokratik birlikteliği dayatıyor. Ülkenin bir yanlışa daha tahammülü kalmadı. Bu nedenle 2024 yerel seçimlerine demokrasi güçleri olarak katılmak en doğru strateji olarak görülüyor artık. Yakın tarihimizdeki yaşanmış bir tecrübe ile bu konuyu biraz daha somut alana çekmek istiyorum. Ulusal Kurtuluş Savaşı başlamış, işgal kuvvetleri İzmir'den iç kesimlere doğru ilerliyor. Düşman askerlerine karşı yürütülen savunma hattı, stratejik bir cephede işgal kuvvetleri tarafından kırılıyor. Cephe sorumlusu İsmet İnönü ve diğer komutanlar yenilginin üzüntüsü ve mahcubiyetiyle karargahta Mustafa Kemal'in huzuruna çıkıyorlar ve kaybettik paşam diyorlar. Mustafa Kemal'in yüz hatlarının gerilmesini ve öfkeyle tepki vermesini bekleyen komutanlar, O'nun zafer haberi almış bir yüz ifadesi ile "Kaybetmedik İsmet, kazandık!" sözleri karşısında şaşırıyorlar ve birbirlerinin yüzüne bakıyorlar, bilmediğimiz bir şey mi oldu diye... Şakınlığını kısa sürede atlatan İsmet İnönü, "Nasıl olur paşam, dağılan cepheden düşman hızla iç kesimlere doğru ilerliyor, bu bizim yenildiğimizi göstermiyor mu?" demekten kendisini alamaz. Farklı mücadele yöntemleri üzerine yoğunlaşarak sürekli taktik ve strateji geliştiren Mustafa Kemal haritanın başına geçiyor ve şunu söylüyor: "Savunma hattı yoktur, savunma sathı vardır. O satıh bütün vatandır" Bu yeni stratejiyle savunma hattındaki yenilginin vatan sathında nasıl zafere dönüşeceğini anlatıyor. Aslında o yenilgi ulusal kurtuluşu muştulayan bir zaferdi M. Kemal'in gözünde, öyle de olmadı mı? CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Türkiye İttifakı sloganı M.Kemal Atatürk'ün "Savunma hattı yoktur, savunma sathı vardır. O satıh bütün vatandır" stratejisiyle örtüşmüyor mu? Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 29 Mart 2024 - Cuma

M. K. ATATÜRK GİBİ DÜŞÜNMEK: ANADOLU İTTİFAKI

 
Doğru yanlışın içinde gizlidir.
Bu anlamda yanlış kıymetlidir; feda edilmez yanlış yapandan dolayı..
Ama bizde yapılan; yanlışı yapanın üzerine çıkıp tepinmek ve bunu yanlışla mücadele gibi sunmak, yanlıştan düşman çıkararak tatmin sağlamak.
Hüner; yanlıştan doğruyu bulup çıkarmak....
Önümüzdeki seçimler Türkiye'nin varlık yokluk seçimi...
Bu güne kadar yapılan yanlışlar demokratik birlikteliği dayatıyor.
Ülkenin bir yanlışa daha tahammülü kalmadı.
Bu nedenle 2024 yerel seçimlerine demokrasi güçleri olarak katılmak en doğru strateji olarak görülüyor artık.
Yakın tarihimizdeki yaşanmış bir tecrübe ile bu konuyu biraz daha somut alana çekmek istiyorum.
Ulusal Kurtuluş Savaşı başlamış, işgal kuvvetleri İzmir'den iç kesimlere doğru ilerliyor. Düşman askerlerine karşı yürütülen savunma hattı, stratejik bir cephede işgal kuvvetleri tarafından kırılıyor. Cephe sorumlusu İsmet İnönü ve diğer komutanlar yenilginin üzüntüsü ve mahcubiyetiyle karargahta Mustafa Kemal'in huzuruna çıkıyorlar ve kaybettik paşam diyorlar. Mustafa Kemal'in yüz hatlarının gerilmesini ve öfkeyle tepki vermesini bekleyen komutanlar, O'nun zafer haberi almış bir yüz ifadesi ile "Kaybetmedik İsmet, kazandık!" sözleri karşısında şaşırıyorlar ve birbirlerinin yüzüne bakıyorlar, bilmediğimiz bir şey mi oldu diye... Şakınlığını kısa sürede atlatan İsmet İnönü, "Nasıl olur paşam, dağılan cepheden düşman hızla iç kesimlere doğru ilerliyor, bu bizim yenildiğimizi göstermiyor mu?" demekten kendisini alamaz.
Farklı mücadele yöntemleri üzerine yoğunlaşarak sürekli taktik ve strateji geliştiren Mustafa Kemal haritanın başına geçiyor ve şunu söylüyor: "Savunma hattı yoktur, savunma sathı vardır. O satıh bütün vatandır" Bu yeni stratejiyle savunma hattındaki yenilginin vatan sathında nasıl zafere dönüşeceğini anlatıyor. Aslında o yenilgi ulusal kurtuluşu muştulayan bir zaferdi M. Kemal'in gözünde, öyle de olmadı mı?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Türkiye İttifakı sloganı M.Kemal Atatürk'ün "Savunma hattı yoktur, savunma sathı vardır. O satıh bütün vatandır" stratejisiyle örtüşmüyor mu?
Mesut Karakoyunlu
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.