Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

KULA KUL..EMPEYALİZME KÖLE.

.Türkiye’nin yakın siyasi tarihinde; Sabahattin Ali'den uğur Mumcu'ya, Muammer Aksoy'dan Bahriye Üçok'a, Abdi İpekçi'den Hırant Dink'e, Doğan Öz'den Gaffar Okkan'a, Musa Anterden Necip Hamlemitoğlu'na, Kemal Türkler'den Çetin Emeç'e Eşref Bitlis'en Cevat Yurdakul'a kadar  daha birçok aydın- gazeteci, yazar, bürokrat, asker, polis tek tek hedef alınarak faili meçhul olarak katledildiler. Bu cinayetlerden farklı olarak 2 Temmuz 1993 - Sivas’ta Pir Sultan etkinliklerine katılan Aziz Nesin ile bir grup aydın ve sanatçının kaldığı Madımak Oteli ateşe verildi, 37 kişi katledildi. Faili meçhullerle ilgili hazırlanan dosyalar, tozlu raflarda beklerken, kimilerinin üzeri de kapatıldı. Olayları kim yada kimlerin gerçekleştirdiği sır olarak kalırken, fail diye yakalananlar ise hapishanelerden kaçırılarak, kayıplara karıştı. Sivas'da 1993 de kapısı açılan toplu aydın ve sanatcı kıyımı, gençlere yöneldi. 20 Temmuz 2015 Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Kobani'ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada intihar saldırısı düzenlendi. IŞİD'in düzenlemiş olabileceği ifade edilen saldırı sonucu en az 31 kişi hayatını kaybetti, 104 kişi de yaralandı. Kitlesel kıyım ile başlatılan katliamlar yetmedi  Suruç'un etkisi devam ederken, 10 Ekim'de bu sefer Ankara Garı'nda kanlı yüzünü gösteren IŞİD, yine sivilleri hedef aldı. Ankara'nın enkara gününü yaşadığı 10 Ekim 2015 tarihinde iki canlı bombanın düzenlediği saldırıda, 2'si çocuk 100 kişi öldü, 391 kişi yaralandı. Yaşamını yitirenler için 3 gün ulusal yas ilan edilirken, mitingi düzenleyen sendika ve meslek odaları da grev kararı aldı. Ülkenin aydınlık geleceğini için emek verenler tek tek katledildiler, geleceğimiz gençleri toplu kıyımlarla yok etmeye başladılar. Gericiliğin kanlı elleriyle terbiye edilmeye çalışılan halklar, onlara bu görevi veren emperylizme diz çöktürülmeye çalışılıyor. Kendi içinde kul, sömürgecilikte emperyalizme köle yapılmak isteniyor. UNUTMADIK UTUMAYACAĞIZ DİYEBİLMEK İÇİN; Bu topraklarda yaşayan, biz bunu hak etmiyoruz diyen hangi kimlikte olursa olsun; "kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" şiarı etrafında toplanmamız gerekmiyor mu!? #10EkimAnkaraKatliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızın anısına saygıyla... Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 10 Ekim 2022 - Pazartesi

KULA KUL..EMPEYALİZME KÖLE.

.Türkiye’nin yakın siyasi tarihinde;
Sabahattin Ali'den uğur Mumcu'ya,
Muammer Aksoy'dan Bahriye Üçok'a,
Abdi İpekçi'den Hırant Dink'e,
Doğan Öz'den Gaffar Okkan'a,
Musa Anterden Necip Hamlemitoğlu'na,
Kemal Türkler'den Çetin Emeç'e
Eşref Bitlis'en Cevat Yurdakul'a kadar 
daha birçok aydın- gazeteci, yazar, bürokrat, asker, polis tek tek hedef alınarak faili meçhul olarak katledildiler.
Bu cinayetlerden farklı olarak 2 Temmuz 1993 - Sivas’ta Pir Sultan etkinliklerine katılan Aziz Nesin ile bir grup aydın ve sanatçının kaldığı Madımak Oteli ateşe verildi, 37 kişi katledildi.
Faili meçhullerle ilgili hazırlanan dosyalar, tozlu raflarda beklerken, kimilerinin üzeri de kapatıldı. Olayları kim yada kimlerin gerçekleştirdiği sır olarak kalırken, fail diye yakalananlar ise hapishanelerden kaçırılarak, kayıplara karıştı.
Sivas'da 1993 de kapısı açılan toplu aydın ve sanatcı kıyımı, gençlere yöneldi.
20 Temmuz 2015
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Kobani'ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada intihar saldırısı düzenlendi. IŞİD'in düzenlemiş olabileceği ifade edilen saldırı sonucu en az 31 kişi hayatını kaybetti, 104 kişi de yaralandı.
Kitlesel kıyım ile başlatılan katliamlar yetmedi 
Suruç'un etkisi devam ederken, 10 Ekim'de bu sefer Ankara Garı'nda kanlı yüzünü gösteren IŞİD, yine sivilleri hedef aldı.
Ankara'nın enkara gününü yaşadığı 10 Ekim 2015 tarihinde iki canlı bombanın düzenlediği saldırıda, 2'si çocuk 100 kişi öldü, 391 kişi yaralandı.
Yaşamını yitirenler için 3 gün ulusal yas ilan edilirken, mitingi düzenleyen sendika ve meslek odaları da grev kararı aldı.
Ülkenin aydınlık geleceğini için emek verenler tek tek katledildiler, geleceğimiz gençleri toplu kıyımlarla yok etmeye başladılar. Gericiliğin kanlı elleriyle terbiye edilmeye çalışılan halklar, onlara bu görevi veren emperylizme diz çöktürülmeye çalışılıyor. Kendi içinde kul, sömürgecilikte emperyalizme köle yapılmak isteniyor.
UNUTMADIK UTUMAYACAĞIZ
DİYEBİLMEK İÇİN;
Bu topraklarda yaşayan, biz bunu hak etmiyoruz diyen hangi kimlikte olursa olsun; "kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" şiarı etrafında toplanmamız gerekmiyor mu!?
#10EkimAnkaraKatliamı’nda yitirdiğimiz canlarımızın anısına saygıyla...


Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Kemal Karakuzey
(14.10.2022 16:34 - #221)
Mesut hocam bu konuya olan duyarlılığınız için çok teşekkürler ediyorum. Bu konuda benim makalemi okumanızı öneririm. Selam ve saygılar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.