Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

KOLEKTİF YAŞAM; CAN CANA YANYANA BİR YAŞAM...

Ekteki fotoğraf karasine sığan daracık bir alanda, birbirinden farklı onlarca ot çeşidi ve böcü börtü kardeşleşmiş bir şekilde bir arada yaşıyorlar. Aynı güneşten yararlanıyorlar, aynı sudan faydalanıyorlar, aynı topraktan güç alıyorlar, aynı havadan soluyorlar. İnanılmaz bir dayanışma ve paylaşma içinde birbirlerini besleyerek ortak bir yaşam sürdürüyorlar. Nesillerinin devamı bu kolektif ilişkiye bağlı... Kendilerinden öncekilerin bıraktıklarıyla var olmuşlar, tüm çabaları kendilerinden sonra geleceklere can olacak bir miras bırakmak... Doğanın mucizevi döngüsü bu! Can olarak doğanın parçası olan insanlık neden bu döngünün dışında yol alır, ben merkezli bir yaşamı rehber edinir. Neden kin, nefret ve şiddetle yaşamı birbirine zehir eder, varlığının sebebi canları yok ederek var olmaya çalışır. Aslında boğazladığı kendi geleceği değil mi? Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 18 Şubat 2024 - Pazar

KOLEKTİF YAŞAM; CAN CANA YANYANA BİR YAŞAM...

Ekteki fotoğraf karasine sığan daracık bir alanda, birbirinden farklı onlarca ot çeşidi ve böcü börtü kardeşleşmiş bir şekilde bir arada yaşıyorlar. Aynı güneşten yararlanıyorlar, aynı sudan faydalanıyorlar, aynı topraktan güç alıyorlar, aynı havadan soluyorlar. İnanılmaz bir dayanışma ve paylaşma içinde birbirlerini besleyerek ortak bir yaşam sürdürüyorlar. Nesillerinin devamı bu kolektif ilişkiye bağlı... Kendilerinden öncekilerin bıraktıklarıyla var olmuşlar, tüm çabaları kendilerinden sonra geleceklere can olacak bir miras bırakmak...

Doğanın mucizevi döngüsü bu!

Can olarak doğanın parçası olan insanlık neden bu döngünün dışında yol alır, ben merkezli bir yaşamı rehber edinir. Neden kin, nefret ve şiddetle yaşamı birbirine zehir eder, varlığının sebebi canları yok ederek var olmaya çalışır. Aslında boğazladığı kendi geleceği değil mi?

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.