Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

KİNDARLIK DEĞİL SAVUNDUKLARI.. İNSANLIK!

K.Maraş, Çorum ve Sivas'ta katliamlarını gerçekleştiren dincileşmiş kindarlığa karşılık.; "Kör olasın demiyorum Kör olma da gör beni" çığlığında, kin ve nefret yok, kardeşliğe açık kapı var. "Ya nasıl kıyarız insana" diyenlerin sırrıdır yaşamı kutsamak, barışı savunmak. Alevi Sünni çatışması çıkarmak kastıyla K.Maraş, Çorum ve Sivas'ta katliamlar yapıldı. Bu kıyımlar Sünnilere yapılmış olsaydı; kin ve nefretin güdülediği dinciler ve kindar öfkeli nesiller, IŞİD ruhu saldırganlığı ile neler yaparlardı aklıma bile getirmek istemiyorum. Aleviler böyle bir kıyım yapmadıkları halde uğradıkları zulüm ve katliamlar unutulmaz acılara neden olmuştur. Buna karşılık; Yüzyıllardır zulme, kıyımlara ve katliamlara uğrayan bu insanlar, hep insanı savundular, ölümü ve öldürmeyi değil yaşamı kutsadılar, birlikte yaşamaya,barışa açık kapı bıraktılar, Hasan Hüseyin'in şu dizelerinde ifade edildiği gibi; ......... Hor baktık mı karıncaya Kırdık mı kanadını serçenin Vurduk mu karacanın yavrulusunu Ya nasıl kıyarız insana ,.......... ........... Beni vurmak kurtuluş mu Kör olasın demiyorum Kör olma da gör beni" Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2023 - Çarşamba

KİNDARLIK DEĞİL SAVUNDUKLARI.. İNSANLIK!

K.Maraş, Çorum ve Sivas'ta katliamlarını gerçekleştiren dincileşmiş kindarlığa karşılık.;

"Kör olasın demiyorum

Kör olma da gör beni"

çığlığında, kin ve nefret yok,

kardeşliğe açık kapı var.

"Ya nasıl kıyarız insana" diyenlerin sırrıdır yaşamı kutsamak, barışı savunmak.

Alevi Sünni çatışması çıkarmak kastıyla K.Maraş, Çorum ve Sivas'ta katliamlar yapıldı. Bu kıyımlar Sünnilere yapılmış olsaydı; kin ve nefretin güdülediği dinciler ve kindar öfkeli nesiller, IŞİD ruhu saldırganlığı ile neler yaparlardı aklıma bile getirmek istemiyorum.

Aleviler böyle bir kıyım yapmadıkları halde uğradıkları zulüm ve katliamlar unutulmaz acılara neden olmuştur.

Buna karşılık;

Yüzyıllardır zulme, kıyımlara ve katliamlara uğrayan bu insanlar, hep insanı savundular, ölümü ve öldürmeyi değil yaşamı kutsadılar, birlikte yaşamaya,barışa açık kapı bıraktılar, Hasan Hüseyin'in şu dizelerinde ifade edildiği gibi;

.........

Hor baktık mı karıncaya

Kırdık mı kanadını serçenin

Vurduk mu karacanın yavrulusunu

Ya nasıl kıyarız insana

,..........

...........

Beni vurmak kurtuluş mu

Kör olasın demiyorum

Kör olma da gör beni"

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.