Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

HEM ZİNCİR MARKETLERİ YAYGINLAŞTIRARAK KUTSAYACAK HEM DE HAİNLİKLE SUÇLAYACAK! BU NASIL BİR YÖNETİM ANLAYIŞIDIR?

Büyük market işletmeciliğini pahalılığın nedeni olarak gösteren, bu marketleri hainlik ve ihanetle suçlayan Sn.Erdoğan küçük esnafı bitiren de bunlar anlamına gelecek sözler söyledi. Avrupa ülkerinde süper marketler hep şehrin oldukça uzağına açılabiliyor. Avrupalı bunu böyle yaparken, nedenlerden bir tanesi de kentin dokusunun bir parçası olan çarşı geleneğini ve bu geleneğin sürdürücüleri küçük esnafı korumak amacını güdüyor. Bu nedenle de büyük marketlerin şehrin merkezine konuşlanmasına ruhsat vermiyor. Özellikle şehirlerin merkezinde Kentin nefes aldığı alanları park ve bahçeleri imara açarak her mahalleye büyük market zincirlerinin binalarının dikilerek küçük esnafa yaşama şansı bırakmayan kim!? Bir kente kötülük yaparak elde edilen rantları paylaşıp, zenginliklerine zenginlik katanlar kim? AKP iktidarı değil mi? Bir siyasi irade, kendi elleriyle inşa ettiği ve büyüttüğü bir kötülüğü suçlayarak, kendini bu kötülüğün sonucundan kurtarabilir mi? Tıpkı Frankenstein gibi... Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2024 - Pazar

HEM ZİNCİR MARKETLERİ YAYGINLAŞTIRARAK KUTSAYACAK HEM DE HAİNLİKLE SUÇLAYACAK! BU NASIL BİR YÖNETİM ANLAYIŞIDIR?

Büyük market işletmeciliğini pahalılığın nedeni olarak gösteren, bu marketleri hainlik ve ihanetle suçlayan Sn.Erdoğan küçük esnafı bitiren de bunlar anlamına gelecek sözler söyledi.
Avrupa ülkerinde süper marketler hep şehrin oldukça uzağına açılabiliyor. Avrupalı bunu böyle yaparken, nedenlerden bir tanesi de kentin dokusunun bir parçası olan çarşı geleneğini ve bu geleneğin sürdürücüleri küçük esnafı korumak amacını güdüyor. Bu nedenle de büyük marketlerin şehrin merkezine konuşlanmasına ruhsat vermiyor.
Özellikle şehirlerin merkezinde Kentin nefes aldığı alanları park ve bahçeleri imara açarak her mahalleye büyük market zincirlerinin binalarının dikilerek küçük esnafa yaşama şansı bırakmayan kim!?
Bir kente kötülük yaparak elde edilen rantları paylaşıp, zenginliklerine zenginlik katanlar kim?
AKP iktidarı değil mi?
Bir siyasi irade, kendi elleriyle inşa ettiği ve büyüttüğü bir kötülüğü suçlayarak, kendini bu kötülüğün sonucundan kurtarabilir mi?
Tıpkı Frankenstein gibi...
Mesut Karakoyunlu
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.