Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

FAŞİZM ÖNCE BEDENLERİ SONRA RUHLARI HEDEFE KOYDU.

  Unutmadık unutturmayacağız! Karanlık güçler 70'li ve 80'li yıllarda aydınlık düşünceli insanların bedenlerini hedef alıyorlardı. Onlarca aydın güzel insan, bu süreçte gerici güçler tarafından hunharca katledildi. Bugünleri hazırlayan darbelerin önü açıldı. Tüm bunlara rağmen katledilemeyen devrimci ruhla insanlarımız; "bir ölürüz bin diriliz" diyerek mücadeleye devam ediyorlardı. Öldürmekle bitirilemeyen ilerici direnci kırmak için bu sefer korku iklimi yaratarak insanların ruhlarına, onurlarına saldırmaya başladılar; itiraz etmesinler, biat edip itaat etsinler diye... 24 Ocak 1993’te Ankara’da evinin önünde arabasına konulan bomba patlatılarak suikasta kurban giden Uğur Mumcu'nun ruhu 31 yıldır aynı duyarlılıkla ses vermeye devam ediyor. Bugün ruhlarımızı, onurumuzu ve doğamızı teslim almak için yapılan saldırılara Gezi direnişi alanlarda, sokaklarda güçlü bir uyarı çekti. Onların şu sözlerini haykırarak: "Vurulduk ey halkım unutma bizi… Yoksulluğun bükemedigi bileklerimize çelik kelepçeler takıldı. İskence hücrelerinde sabahladık kaç kez. Isteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren senetler gibi kullanırdık. Mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. Yazlık kışlık katlarımız, arabalarımız olurdu. Yüreğimiz, işçiyle birlikte attı.Yaşamımızın en güzel yıllarını, birer taze çicek gibi verdik topluma. Bizleri yok etmek istediler hep. Öldürüldük ey halkım, unutma bizi." Unutmadık.. unutturmayacağız!   Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2024 - Çarşamba

FAŞİZM ÖNCE BEDENLERİ SONRA RUHLARI HEDEFE KOYDU.

 
Unutmadık unutturmayacağız!
Karanlık güçler 70'li ve 80'li yıllarda aydınlık düşünceli insanların bedenlerini hedef alıyorlardı. Onlarca aydın güzel insan, bu süreçte gerici güçler tarafından hunharca katledildi.
Bugünleri hazırlayan darbelerin önü açıldı.
Tüm bunlara rağmen katledilemeyen devrimci ruhla insanlarımız; "bir ölürüz bin diriliz" diyerek mücadeleye devam ediyorlardı.
Öldürmekle bitirilemeyen ilerici direnci kırmak için bu sefer korku iklimi yaratarak insanların ruhlarına, onurlarına saldırmaya başladılar; itiraz etmesinler, biat edip itaat etsinler diye...
24 Ocak 1993’te Ankara’da evinin önünde arabasına konulan bomba patlatılarak suikasta kurban giden Uğur Mumcu'nun ruhu 31 yıldır aynı duyarlılıkla ses vermeye devam ediyor. Bugün ruhlarımızı, onurumuzu ve doğamızı teslim almak için yapılan saldırılara Gezi direnişi alanlarda, sokaklarda güçlü bir uyarı çekti. Onların şu sözlerini haykırarak:
"Vurulduk ey halkım unutma bizi…
Yoksulluğun bükemedigi bileklerimize çelik kelepçeler takıldı.
İskence hücrelerinde sabahladık kaç kez. Isteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren senetler gibi kullanırdık.
Mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. Yazlık kışlık katlarımız, arabalarımız olurdu. Yüreğimiz, işçiyle birlikte attı.Yaşamımızın en güzel yıllarını, birer taze çicek gibi verdik topluma.
Bizleri yok etmek istediler hep.
Öldürüldük ey halkım, unutma bizi."
Unutmadık.. unutturmayacağız!
 
Mesut Karakoyunlu
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.