Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

ESTETİK VE GÜZELLİK DARBE ÜRETMEZ... DARBELERE KARŞI DİRENME GÜCÜ VERİR.

  Anadolu doğa ile bütünleşik kültürün kaynağı..doğanın güzelliklerinden yola çıkarak evinin içinde ve çevresinde yeni yeni güzellikler üretmek tutkusu boş durmaz.. eksilen doğasını hayalinde desenlere dönüştürür, ilmik ilmik ördüğü doğa motifleri, binalar arasında sıkışmış ağaç gövdelerine giydirerek ya da boya ile duvarlara işleyerek. Mayasında estetik ve etik olan bir toplum yenilik ve güzelliklrere her zaman açıktır. Bunun farkında olan Mustafa Kemal Atatürk, "Cumhuriyetin temeli kültürdür" şiarıyla çağdaş uygarlık hedefini ortaya koymuş ve Arap kültürünün baskın olduğu Ortdoğu coğrafyasında farklı bir toplum yaratmıştır. Bu farklılığı yaratan öz; hoşgörüye dayalı farklılıkları sorun olarak değil zenginlik olarak gören kardeşleştirici Anadolu mayasıdır. Bugün kendi içinde estetik ve etik değerleri taşıyan güzelliklere ve yeniliklere açık toplumuza dayatılan.. ülkenin rantını ganimet anlayışıyla aralarında paylaşan Emevi Müslümanlığının yarattığı ayrımcılık, toplumda kamplaşma yaratarak ganimet avcılığını sürdürmek istemektedir. Bu durum karşısında, incinsen de incitme diyen bağışlayıcı Anadolu Müslümanlığı, güzelliklerine sahip çıkarak direnişini sürdürmektedir. Bu güzelliklerinin gücünün farkında olmayanlar, çirkinliklerin bataklığında birbirlerini dibe çekerek yok olamaya mahkum olduklarının farkına vardıklarında onlar için çok geç olacaktırlar, diyor yaratılan güzelliklerin direnci.. Ben sadece bu zulme kapı açan darbelere karşı müthiş direnci anlatmaya çalıştım, duvara çizilen çiçek resimleriyle, ağaçlara giydirilen güzel nakışlarla... Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2024 - Pazartesi

ESTETİK VE GÜZELLİK DARBE ÜRETMEZ... DARBELERE KARŞI DİRENME GÜCÜ VERİR.

 
Anadolu doğa ile bütünleşik kültürün kaynağı..doğanın güzelliklerinden yola çıkarak evinin içinde ve çevresinde yeni yeni güzellikler üretmek tutkusu boş durmaz.. eksilen doğasını hayalinde desenlere dönüştürür, ilmik ilmik ördüğü doğa motifleri, binalar arasında sıkışmış ağaç gövdelerine giydirerek ya da boya ile duvarlara işleyerek. Mayasında estetik ve etik olan bir toplum yenilik ve güzelliklrere her zaman açıktır. Bunun farkında olan Mustafa Kemal Atatürk, "Cumhuriyetin temeli kültürdür" şiarıyla çağdaş uygarlık hedefini ortaya koymuş ve Arap kültürünün baskın olduğu Ortdoğu coğrafyasında farklı bir toplum yaratmıştır.
Bu farklılığı yaratan öz; hoşgörüye dayalı farklılıkları sorun olarak değil zenginlik olarak gören kardeşleştirici Anadolu mayasıdır.
Bugün kendi içinde estetik ve etik değerleri taşıyan güzelliklere ve yeniliklere açık toplumuza dayatılan.. ülkenin rantını ganimet anlayışıyla aralarında paylaşan Emevi Müslümanlığının yarattığı ayrımcılık, toplumda kamplaşma yaratarak ganimet avcılığını sürdürmek istemektedir.
Bu durum karşısında, incinsen de incitme diyen bağışlayıcı Anadolu Müslümanlığı, güzelliklerine sahip çıkarak direnişini
sürdürmektedir.
Bu güzelliklerinin gücünün farkında olmayanlar, çirkinliklerin bataklığında birbirlerini dibe çekerek yok olamaya mahkum olduklarının farkına vardıklarında onlar için çok geç olacaktırlar, diyor yaratılan güzelliklerin direnci.. Ben sadece bu zulme kapı açan darbelere karşı müthiş direnci anlatmaya çalıştım, duvara çizilen çiçek resimleriyle, ağaçlara giydirilen güzel nakışlarla...
Mesut Karakoyunlu
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.