Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

ESKİ KUŞAKLA Z KUŞAĞINI TANIMIYOR, AMA Z KUŞAĞI ESKİLER HAKKINDA BİLGİYE ANINDA ULAŞABİLİYOR.

  Sayın CB Erdoğan, “16-23 yaş olan ve Z kuşağı olarak adlandırılan nesilden 6 milyon genç 2023’te ilk kez oy kullanacak. Dijital medya mecralarında dolaşan bu gençler geçmişi bilmiyorlar, aynı mecraları kullanarak geçmişi anlatın ki öğrensinler, farkı görsünler" mealinde bir talimat verdi partililerine.. Bundan yaklaşık bir yı önce de CB Erdoğan emeklilere, Gençlere eski Türkiye'yi anlatın, demişti. O gün bir emekli olarak, bir mekanda bir araya geldiğim Z kuşağından bir grup gence kendi bakış açımla geçmişi anlatmayım dedim. Bizim çocukluğumuzda, dedim, keşke demeseydim, bir genç sözümü kesti ve ekledi: "Sizi zamanınızda yoksulluk vardı ama imece vardı, yaşamınız doğaldı, kendinize zamanınız vardı, ihtiyacınız kadar üretiyordunuz, ihtiyacınız olanı tüketiyordunuz. Huzurluydunuz; yediğiniz zehir, içtiğiniz kimyasal değildi, soluduğunuz hava temiz, içtiğiniz su sağlıklı yedikleriniz katkılı değildi. Sizin çocukluğunuzda okumak önemliydi ama tek seçenek değildi, baba mesleği vardı; çiftçilik ve esnaflık bir değerdi iyi yaşamak için. Âmâ bizim zamanımızda tek bir seçenek kalmış; okumak. O da sınav stresi, bir okula yerleşme kaygısı, mezuniyetten sonra yaşanan işsizlik kaygısı, borçlanarak evlenme, sonrada geçim sıkıntısı çekerek çocukları okutmak gibi. Her aşama dert her iş sıkıntı... Bugün kuş sütünden gayrı her şey var ama büyük bir çoğunluğun ihtiyacını alacak kadar geliri yok, onun da yarısı vergiye gidiyor. Sizin zamanınızda hayat çok seçenekli idi günümüzde yaşam bize hep  az seçenekli.. bizi tek adamlığa götüren de bu değil mi? Sizin zamanınızda konfor yoktu ama dert de insanı boğacak kadar değildi, o günlerin yoksulluğuna değil huzuruna hasretiz, bizi konforlu ama dert yüklü böyle bir döngüye maktum edilmemize seyirci kaldığınız içinde sizi kınıyoruz." Biat eden değil, kindar değil,  sorgulayan gençlik işte böyle Sn. Erdoğan Onlar ne istediklerini sizden bizde daha iyi biliyorlar. Huzur varsa soğan ekmek katık, yoksa bal kaymak zehir... Sorgulayan gençler tüm çocuklar için  huzur istiyorlar bal kaymak yanında.. Bir parmak bala kanmak değil... Bunun önünü kesmek için değil mi biat eden dindar ve kindar nesil yetiştirme gayretiniz? Emeklilerin sırtına yoksulluğu yüklemişsiniz zaten.. bir de çocuklarımızı gençlerimizin kafasını karıştırma görevi yüklemeyin.. Gençler bunu yemiyorlar... Gelecek umudu taşıyan gençler herşeyin farkında, içinde bulundukları durumu senden bende iyi tahlil ediyorlar, beklentilerine karşılık bulamayanlar ise öfkeli, Geç bunları baba!, diyor kızgın ve alaycı. Az da olsa biat eden gençler mi.. Onlar da 'Reiz' diyorlar, başka bir şey yok! Z kuşağınaen dijital mecradan ulaşan Sayın CB. Erdoğan'ın aldığı yanıt "AKP’ye oy moy yok!" oldu. Bu da gösteriyor ki; Z kuşağı, kimseden talimatla bir konuda kanaat sahibi olacak bir kuşak değil. Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2022 - Pazar

ESKİ KUŞAKLA Z KUŞAĞINI TANIMIYOR, AMA Z KUŞAĞI ESKİLER HAKKINDA BİLGİYE ANINDA ULAŞABİLİYOR.

 

Sayın CB Erdoğan,

“16-23 yaş olan ve Z kuşağı olarak adlandırılan nesilden 6 milyon genç 2023’te ilk kez oy kullanacak.

Dijital medya mecralarında dolaşan bu gençler geçmişi bilmiyorlar, aynı mecraları kullanarak geçmişi anlatın ki öğrensinler, farkı görsünler" mealinde bir talimat verdi partililerine..

Bundan yaklaşık bir yı önce de CB Erdoğan emeklilere, Gençlere eski Türkiye'yi anlatın, demişti.

O gün bir emekli olarak, bir mekanda bir araya geldiğim Z kuşağından bir grup gence kendi bakış açımla geçmişi anlatmayım dedim. Bizim çocukluğumuzda, dedim, keşke demeseydim, bir genç sözümü kesti ve ekledi:

"Sizi zamanınızda yoksulluk vardı ama imece vardı, yaşamınız doğaldı, kendinize zamanınız vardı, ihtiyacınız kadar üretiyordunuz, ihtiyacınız olanı tüketiyordunuz. Huzurluydunuz; yediğiniz zehir, içtiğiniz kimyasal değildi, soluduğunuz hava temiz, içtiğiniz su sağlıklı yedikleriniz katkılı değildi. Sizin çocukluğunuzda okumak önemliydi ama tek seçenek değildi, baba mesleği vardı; çiftçilik ve esnaflık bir değerdi iyi yaşamak için. Âmâ bizim zamanımızda tek bir seçenek kalmış; okumak. O da sınav stresi, bir okula yerleşme kaygısı, mezuniyetten sonra yaşanan işsizlik kaygısı, borçlanarak evlenme, sonrada geçim sıkıntısı çekerek çocukları okutmak gibi. Her aşama dert her iş sıkıntı... Bugün kuş sütünden gayrı her şey var ama büyük bir çoğunluğun ihtiyacını alacak kadar geliri yok, onun da yarısı vergiye gidiyor.

Sizin zamanınızda hayat çok seçenekli idi günümüzde yaşam bize hep  az seçenekli.. bizi tek adamlığa götüren de bu değil mi?

Sizin zamanınızda konfor yoktu ama dert de insanı boğacak kadar değildi, o günlerin yoksulluğuna değil huzuruna hasretiz, bizi konforlu ama dert yüklü böyle bir döngüye maktum edilmemize seyirci kaldığınız içinde sizi kınıyoruz."

Biat eden değil, kindar değil,  sorgulayan gençlik işte böyle Sn. Erdoğan

Onlar ne istediklerini sizden bizde daha iyi biliyorlar.

Huzur varsa soğan ekmek katık, yoksa bal kaymak zehir...

Sorgulayan gençler tüm çocuklar için  huzur istiyorlar bal kaymak yanında.. Bir parmak bala kanmak değil...

Bunun önünü kesmek için değil mi biat eden dindar ve kindar nesil yetiştirme gayretiniz?

Emeklilerin sırtına yoksulluğu yüklemişsiniz zaten.. bir de çocuklarımızı gençlerimizin kafasını karıştırma görevi yüklemeyin..

Gençler bunu yemiyorlar... Gelecek umudu taşıyan gençler herşeyin farkında, içinde bulundukları durumu senden bende iyi tahlil ediyorlar, beklentilerine karşılık bulamayanlar ise öfkeli, Geç bunları baba!, diyor kızgın ve alaycı. Az da olsa biat eden gençler mi.. Onlar da 'Reiz' diyorlar, başka bir şey yok!

Z kuşağınaen dijital mecradan ulaşan Sayın CB. Erdoğan'ın aldığı yanıt "AKP’ye oy moy yok!" oldu.

Bu da gösteriyor ki; Z kuşağı, kimseden talimatla bir konuda kanaat sahibi olacak bir kuşak değil.

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.