Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

BEYAZ DEVRİM

  Toplumsal uyanış mısır patlağı gibidir. Altta yanan ateş, kaptaki mısırları ısıttıkça, mısırlarda huzursuzluk artar. Tepki vermek isterler ama nasıl olacağını bilmedikleri için beklemeye geçerler, artan ısıdan öğrenecekleri vardır. Önce, öngörüsü yüksek birkaç tanesi "yeter!" deyip yırtar kabuğunu patırdayarak öne çıkar. Ardından birkaç tane daha... Artan ısıya rağmen suskunluğu koruma direnci fırtına öncesi bir sessizlik gibidir. İlk patlayanlar arkalarına baktıklarında, henüz gelen yok bilirler; altta ateş yandığı sürece diğerleri de patlayacak ve kap savaş alanı olacak,  beyaz dönüşüm gerçekleşecek. Hayatta her sürecin bir zamanı vardır, dönüşümü sağlayan, direnişe meşruluk katan... İşte o zaman meşru olan haklı, haklı olan güçlüdür. Osmanlıdan Cumhuriyet'e geçişte olduğu gibi... Tek adamlıktan demokratik Cumhuriyet'e geçişte de aynı süreç işleyecek! Çünkü doğanın yasası böyle çalışıyor. Bundan kaçış yok! Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 01 Eylül 2021 - Çarşamba

BEYAZ DEVRİM

 

Toplumsal uyanış mısır patlağı gibidir.

Altta yanan ateş, kaptaki mısırları ısıttıkça, mısırlarda huzursuzluk artar. Tepki vermek isterler ama nasıl olacağını bilmedikleri için beklemeye geçerler, artan ısıdan öğrenecekleri vardır.

Önce, öngörüsü yüksek birkaç tanesi "yeter!" deyip yırtar kabuğunu patırdayarak öne çıkar. Ardından birkaç tane daha...

Artan ısıya rağmen suskunluğu koruma direnci fırtına öncesi bir sessizlik gibidir.

İlk patlayanlar arkalarına baktıklarında, henüz gelen yok bilirler; altta ateş yandığı sürece diğerleri de patlayacak ve kap savaş alanı olacak,  beyaz dönüşüm gerçekleşecek.

Hayatta her sürecin bir zamanı vardır, dönüşümü sağlayan, direnişe meşruluk katan...

İşte o zaman meşru olan haklı, haklı olan güçlüdür.

Osmanlıdan Cumhuriyet'e geçişte olduğu gibi...

Tek adamlıktan demokratik Cumhuriyet'e geçişte de aynı süreç işleyecek!

Çünkü doğanın yasası böyle çalışıyor. Bundan kaçış yok!

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.