Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

ASKERİ DARBEYİ SANDIK DARBESİYLE SONLAMAK

 Türkiye'de, ABD’nin bizim çocuklar dediği generaller aracılığı ile vahşi kapitalizmin çıkarlarına hizmet edecek bir iklim yaratılmalıydı…  12 Eylül 1980 darbesi tam da bunu yaptı. Bugün ülkemizde halkımıza yaşatılanlar… Bu iklimin ürettiği siyasi ortamın sonucu diyebiliriz. İnsanlık dışı baskı ve zulmü ülkemize dayatan, itiraz edebilecek başta emekçiler olmak üzere, birbirine düşmanlaştırılmış sağ sol düşünceye sahip olanlarla, birbirine kırdırılan etnik ve mezhebik tüm kesimleri hedef alan 12 Eylül 1980 Askeri darbesinin diğer darbelerden farkı; aradan 41 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ etkisinin sürüyor olmasıdır.  12 Eylül ile yaşanan baskı ve zulüm, ülkemizi o kadar derinden etkiledi ki; 10 binlerce akademik makale ve gazete yazısına, binlerce hikâye ve yüzlerce romana konu oldu. Daha bir o kadar çok yazılacak bilimsel makale, köşe yazısı, hikâye ve roman var. Bu nedenle darbeyle yüzleşme de bitmedi devam ediyor. 12 Eylül 1980 darbesi ile tam hesaplaşmadan, darbe etkisi bitmeyecek, devam edecek gibi görünüyor.  Nihaiyi olarak Cumhuriyeti bitirmeyi hedefleyen darbe iradesine, önümüzdeki seçimlerde, sandıkta darbe vuracak, demokratik bir irade bunun yolunu açacaktır, diye düşünüyorum. Bilmiyorum. Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 18 Eylül 2021 - Cumartesi

ASKERİ DARBEYİ SANDIK DARBESİYLE SONLAMAK

 Türkiye'de, ABD’nin bizim çocuklar dediği generaller aracılığı ile vahşi kapitalizmin çıkarlarına hizmet edecek bir iklim yaratılmalıydı…

 12 Eylül 1980 darbesi tam da bunu yaptı. Bugün ülkemizde halkımıza yaşatılanlar…

Bu iklimin ürettiği siyasi ortamın sonucu diyebiliriz. İnsanlık dışı baskı ve zulmü ülkemize dayatan, itiraz edebilecek başta emekçiler olmak üzere, birbirine düşmanlaştırılmış sağ sol düşünceye sahip olanlarla, birbirine kırdırılan etnik ve mezhebik tüm kesimleri hedef alan 12 Eylül 1980 Askeri darbesinin diğer darbelerden farkı; aradan 41 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ etkisinin sürüyor olmasıdır.

 12 Eylül ile yaşanan baskı ve zulüm, ülkemizi o kadar derinden etkiledi ki; 10 binlerce akademik makale ve gazete yazısına, binlerce hikâye ve yüzlerce romana konu oldu. Daha bir o kadar çok yazılacak bilimsel makale, köşe yazısı, hikâye ve roman var. Bu nedenle darbeyle yüzleşme de bitmedi devam ediyor.

12 Eylül 1980 darbesi ile tam hesaplaşmadan, darbe etkisi bitmeyecek, devam edecek gibi görünüyor.

 Nihaiyi olarak Cumhuriyeti bitirmeyi hedefleyen darbe iradesine, önümüzdeki seçimlerde,

sandıkta darbe vuracak,

demokratik bir irade bunun yolunu açacaktır, diye düşünüyorum.

Bilmiyorum.

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.