Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

AKP'NİN AVM SEVDASI ÜZERİNDEN SONU ÜZERİNE BİR BAŞKA BAKIŞ...

Hep merak etmişimdir; geleneksel çarşılar bir bir yok olurken gelenekçi AKP'nin yenilikçi AVM merakını... Rant... Başka ne olabilir demiştim herkes gibi… AKP ranttan beslenen bir iktidar olunca... Para akarken iktidar bırakılır mı? İstanbul kaybedilince ne oldu görmedik mi? İktidarı bırakmamak gerekir küp dolarken... AVM ve iktidarda kalmak ne alaka diyebilirsiniz. Ben de öyle bilirdim, AVM'lerde binlerce üründen istediğimi tercih etmenin özgürlükle ilgili olmadığını anlayıncaya kadar, tıpkı AKP'yi tercih etme özgürlüğü gibi... Süpermarketlerin raflarındaki sahte hikâyelere anlam kazandırarak o ürünü satın alıyorum, kendi kendimi özgür tercih duygusuyla kandırarak. Siyasetteki sahte hikâyeler,  AVM'lerdeki özgür tercih psikolojisi kullanılarak pazarlanıyor, biz de özgür irademizle yönetenleri seçtiğimizi sanıyoruz. Bugüne kadar, ülkemizde bu siyaseti en iyi hayata geçiren AKP iktidarı oldu.  Oylarımızın değer kazandırdığı AKP 19 yıldır iktidarda... AKP’nin AVM merakı, AVM yöntemiyle iktidarda kalmanın bir başka yolu; özgür tercih sanrısı yaratması, bu sanrıdan iktidarı sürdürmek için yararlanma isteğinden başka ne olabilir? Biraz karışık oldu ama AKP ile AVM arasındaki bağ bu anlamda kuruldu diye düşünüyorum. Bizler sahte hikâyelere,  özgür tercihi kendi irademiz sanarak para verdik, AVM'leri vazgeçilmez yaptık, yine aynı duygularla oy verdik AKP"yi başımıza iktidar yaptık, hem de 19 yıl... AKP'nin AVM aşkı devam etse de, artık AVM ruhuna uygun inandırıcı sahte yeni hikâyeler üretemiyor. Bir iktidar için 19 yıl az değil... Sosyal medya, yalaka medyanın pabucunu dama attı, AKP'nin tekerine çomak sokuyor, ürettiği hikâyelerin simleri pul pul dökülüyor, sahteliği oya dönüşmeden afişe oluyor. İktidarın sonu mu geldi ne? Mesut Karakoyunlu Finike
Ekleme Tarihi: 14 Haziran 2021 - Pazartesi

AKP'NİN AVM SEVDASI ÜZERİNDEN SONU ÜZERİNE BİR BAŞKA BAKIŞ...

Hep merak etmişimdir; geleneksel çarşılar bir bir yok olurken gelenekçi AKP'nin yenilikçi AVM merakını...

Rant...

Başka ne olabilir demiştim herkes gibi…

AKP ranttan beslenen bir iktidar olunca...

Para akarken iktidar bırakılır mı?

İstanbul kaybedilince ne oldu görmedik mi?

İktidarı bırakmamak gerekir küp dolarken...

AVM ve iktidarda kalmak ne alaka diyebilirsiniz.

Ben de öyle bilirdim, AVM'lerde binlerce üründen istediğimi tercih etmenin özgürlükle ilgili olmadığını anlayıncaya kadar, tıpkı AKP'yi tercih etme özgürlüğü gibi...

Süpermarketlerin raflarındaki sahte hikâyelere anlam kazandırarak o ürünü satın alıyorum, kendi kendimi özgür tercih duygusuyla kandırarak.

Siyasetteki sahte hikâyeler,  AVM'lerdeki özgür tercih psikolojisi kullanılarak pazarlanıyor, biz de özgür irademizle yönetenleri seçtiğimizi sanıyoruz.

Bugüne kadar, ülkemizde bu siyaseti en iyi hayata geçiren AKP iktidarı oldu. 

Oylarımızın değer kazandırdığı AKP 19 yıldır iktidarda...

AKP’nin AVM merakı, AVM yöntemiyle iktidarda kalmanın bir başka yolu; özgür tercih sanrısı yaratması, bu sanrıdan iktidarı sürdürmek için yararlanma isteğinden başka ne olabilir?

Biraz karışık oldu ama AKP ile AVM arasındaki bağ bu anlamda kuruldu diye düşünüyorum.

Bizler sahte hikâyelere,  özgür tercihi kendi irademiz sanarak para verdik, AVM'leri vazgeçilmez yaptık, yine aynı duygularla oy verdik AKP"yi başımıza iktidar yaptık, hem de 19 yıl...

AKP'nin AVM aşkı devam etse de, artık AVM ruhuna uygun inandırıcı sahte yeni hikâyeler üretemiyor.

Bir iktidar için 19 yıl az değil...

Sosyal medya, yalaka medyanın pabucunu dama attı, AKP'nin tekerine çomak sokuyor, ürettiği hikâyelerin simleri pul pul dökülüyor, sahteliği oya dönüşmeden afişe oluyor.

İktidarın sonu mu geldi ne?

Mesut Karakoyunlu

Finike

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.