Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

73 YIL ÖNCE TEK ADAMLIĞI TEK ADAMKEN SONLAYAN ANLAYIŞTAN.. BUGÜN TEK ADAMLIK İÇİN ANAYASA DEĞİŞTİRENLERE DEMOKRASİ DERSİ...

  Rahmetli İsmet İnönü CHP’nin kaybettiği, DP’nin kazandığı 1950 seçimlerinden oğlu Erdal İnönü’ne yazdığı bir mektubunda yenilginin verdiği burukluğa rağmen şunları söyleyebiliyor: “Bu seçim, memlekette yeni bir hayat tarzı kurmak için giriştiğimiz teşebbüste ne kadar ciddi ve samimi olduğumuzu ispat etmiştir. Memleket için, hepimiz için şeref olmuştur.” Bugün bazılarının özlemini duyduğu, diktatörlüğe giden bir otoriter yapıyı Türkiye’ye dayatanları düşündüğümüzde… Yetkiyi toplumu temsil eden diğer kesimlerle paylaşma isteğini saygıyla anmamak ne mümkün! 1950 seçimlerinden hemen sonra ABD’de öğrenci iken iktidarı kaybeden babasına cevaben yazdığı mektupta ‘kazananın demokrasi olduğunu’ belirten Erdal İnönü’nün şu ifadelerine bir bakın; “Seçimlerin gayet muntazam geçtiğini, büyük bir çokluğun seçimlere katıldığını duymak, beni çok sevindirdi. Asıl başarı bu. Netice itibariyle memleketimizde demokrasi olduğunu dünyaya ispat edecek kesin olay, düzgün, hadisesiz bir iktidar partisi değişmesi geçirmekti. Gerisinin ne ehemmiyeti var, canınız sağ olsun.” 2023 yılında, bu demokratik olgunluğu, milletin verdiği yetkiyi, kendi gücü gibi kullanan, ülkenin rantını yandaşlarla paylaşan siyasi iktidar ve nüfuz ticaretiyle köşe olan oğulları gösterebilir mi? Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 26 Ocak 2023 - Perşembe

73 YIL ÖNCE TEK ADAMLIĞI TEK ADAMKEN SONLAYAN ANLAYIŞTAN.. BUGÜN TEK ADAMLIK İÇİN ANAYASA DEĞİŞTİRENLERE DEMOKRASİ DERSİ...

 

Rahmetli İsmet İnönü CHP’nin kaybettiği, DP’nin kazandığı 1950 seçimlerinden oğlu Erdal İnönü’ne yazdığı bir mektubunda yenilginin verdiği burukluğa rağmen şunları söyleyebiliyor:

“Bu seçim, memlekette yeni bir hayat tarzı kurmak için giriştiğimiz teşebbüste ne kadar ciddi ve samimi olduğumuzu ispat etmiştir. Memleket için, hepimiz için şeref olmuştur.”

Bugün bazılarının özlemini duyduğu, diktatörlüğe giden bir otoriter yapıyı Türkiye’ye dayatanları düşündüğümüzde… Yetkiyi toplumu temsil eden diğer kesimlerle paylaşma isteğini saygıyla anmamak ne mümkün!

1950 seçimlerinden hemen sonra ABD’de öğrenci iken iktidarı kaybeden babasına cevaben yazdığı mektupta ‘kazananın demokrasi olduğunu’ belirten Erdal İnönü’nün şu ifadelerine bir bakın;

“Seçimlerin gayet muntazam geçtiğini, büyük bir çokluğun seçimlere katıldığını duymak, beni çok sevindirdi. Asıl başarı bu. Netice itibariyle memleketimizde demokrasi olduğunu dünyaya ispat edecek kesin olay, düzgün, hadisesiz bir iktidar partisi değişmesi geçirmekti. Gerisinin ne ehemmiyeti var, canınız sağ olsun.”

2023 yılında, bu demokratik olgunluğu, milletin verdiği yetkiyi, kendi gücü gibi kullanan, ülkenin rantını yandaşlarla paylaşan siyasi iktidar ve nüfuz ticaretiyle köşe olan oğulları gösterebilir mi?

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.