Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

30 AĞUSTOS ZAFERİ ÇAĞIN MEŞRULUĞUNA DAYANIYORDU YA DİNCİ İDEOLOJİLER BİR...

Taliban, El Kaide, El Nusra ve lşid gibi Ortaçağ kafa yapısına sahip  eli kanlı dinci örgütler, ABD üretimi  gayrı meşru yapılardır. Kendileri gibi olmayanlara karşı kıyımda yok birbirlerinden farkları. Tek farkları, düşman kalmayınca birbirlerini düşman görüp, kanlı katliamlarını sürdürmek... Afganistan'da yeni bir kanlı sürecin işlemesi bu Ortaçağ zihin yapısının sonucu olarak görmek mümkün… Bunlardan antiemperyalist  ve bağımsızlıkçı güçler olarak söz etmek nasıl bir aklın ürünü olabilir? Anlamak mümkün değil! Hele hele, ABD mamulü, insanlık geni çıkarılmış, kendisi gibi inanmayan herkese düşman  bu yapıların Afganistan'da yönetimi ele geçirmiş olmasını, Atatürk'ün önderliğindeki Ulusal Kurtuluş'a benzetilmesi ise akıllara durgunluk veren bir yaklaşımdır. İşte gördük; Taliban bir hükümet kuramadan, kendilerini daha İslamcı gören örgütlerin patlattıkları bombalarla kanlı kaotik bir sürecin içine sokuldu.  Gayri meşruluğun yarattığı kaotik Afganistan krizinden, İslam kardeşliği bahane edilerek fırsat üretme kurnazlığı ile bir başarı hikâyesi çıkarmak, tekeden süt sağmak gibi işin doğasına ters ve imkânsızdır. İmkânsızı başarmak meşru ve haklı olmakla mümkündür; tıpkı M. Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi... Tarih, zamanın ruhunu yakalayıp, geleceği bu meşruluğa göre planlayanları zaferle ödüllendirmiştir.  30 Ağustos Zaferi, işte böyle bir zafer!    Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2022 - Pazar

30 AĞUSTOS ZAFERİ ÇAĞIN MEŞRULUĞUNA DAYANIYORDU YA DİNCİ İDEOLOJİLER BİR...

Taliban, El Kaide, El Nusra ve lşid gibi Ortaçağ kafa yapısına sahip  eli kanlı dinci örgütler, ABD üretimi  gayrı meşru yapılardır.

Kendileri gibi olmayanlara karşı kıyımda yok birbirlerinden farkları.

Tek farkları, düşman kalmayınca birbirlerini düşman görüp, kanlı katliamlarını sürdürmek...

Afganistan'da yeni bir kanlı sürecin işlemesi bu Ortaçağ zihin yapısının sonucu olarak görmek mümkün…

Bunlardan antiemperyalist  ve bağımsızlıkçı güçler olarak söz etmek nasıl bir aklın ürünü olabilir? Anlamak mümkün değil!

Hele hele, ABD mamulü, insanlık geni çıkarılmış, kendisi gibi inanmayan herkese düşman  bu yapıların Afganistan'da yönetimi ele geçirmiş olmasını, Atatürk'ün önderliğindeki Ulusal Kurtuluş'a benzetilmesi ise akıllara durgunluk veren bir yaklaşımdır.

İşte gördük; Taliban bir hükümet kuramadan, kendilerini daha İslamcı gören örgütlerin patlattıkları bombalarla kanlı kaotik bir sürecin içine sokuldu. 

Gayri meşruluğun yarattığı kaotik Afganistan krizinden, İslam kardeşliği bahane edilerek fırsat üretme kurnazlığı ile bir başarı hikâyesi çıkarmak, tekeden süt sağmak gibi işin doğasına ters ve imkânsızdır.

İmkânsızı başarmak meşru ve haklı olmakla mümkündür; tıpkı M. Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi...

Tarih, zamanın ruhunu yakalayıp, geleceği bu meşruluğa göre planlayanları zaferle ödüllendirmiştir. 

30 Ağustos Zaferi, işte böyle bir zafer! 

 

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.