Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

KURTULUŞ SAVAŞI BİR CEMAATE KARŞI VERİLMEDİ!

15 Temmuz Darbe girişimi karşı verilen başarılı mücadele devlete bir şekilde sızmış bir cemaat olan Fetö'nün ordu içinde ve emniyetteki gücünü kırmıştır. Buna kimsenin itirazı olamaz. Çünkü, bu da diğer darbeler gibi, ülkemizde demokrasiye karşı yapılmış kalkışmaydı. Türkiye’nin darbe karşıtı demokrasi birikimi ve güçlerini temsil eden muhalefet ve iktidar yanlısı siyasiler, halk, asker, polis bu liyakat yoksunu, güç sarhoşu zavallı darbecileri kısa sürede etkisiz hale getirdiler. İtiraz; "Kurtuluş Savaşı ne ise 15 Temmuz O'dur" yaklaşımına... Ulusal Kurtuluş Savaşı, bir cemaate, bir devlete karşı verilmiş bir mücadele değil, yedi düvele karşı verilmiş bir mücadeledir. Bu mücadele sonucunda Türkiye’nin tapusu mağlup devletlere kabul ettirilmiş Cumhuriyet kurulmuştur. Dünyada tek bir örneği bile olmayan, Türk Ordusu karşısında kat be kat güce sahip olan emperyalist orduları misak ı milli sınırları dışına püskürten bu başarıyı 15 Temmuzla eşlemek, hangi mantıkla olursa olsun maya tutmaz, tutturulamaz. Böyle bir kıyaslamayla toplumu ayrıştırmak yerine, farklı değerlere sahip bu başarıların birleştirici ruhunu güçlendirmek gerekmez mi? İşsizliği, açlığın, yoksulluğun, hayat pahalığının, geçim sıkıntısının ve de virüs salgınının insanlarımızın başına bela olduğu şu günlerde... Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 17 Temmuz 2021 - Cumartesi

KURTULUŞ SAVAŞI BİR CEMAATE KARŞI VERİLMEDİ!

15 Temmuz Darbe girişimi karşı verilen başarılı mücadele devlete bir şekilde sızmış bir cemaat olan Fetö'nün ordu içinde ve emniyetteki gücünü kırmıştır.

Buna kimsenin itirazı olamaz.

Çünkü, bu da diğer darbeler gibi, ülkemizde demokrasiye karşı yapılmış kalkışmaydı. Türkiye’nin darbe karşıtı demokrasi birikimi ve güçlerini temsil eden muhalefet ve iktidar yanlısı siyasiler, halk, asker, polis bu liyakat yoksunu, güç sarhoşu zavallı darbecileri kısa sürede etkisiz hale getirdiler.

İtiraz; "Kurtuluş Savaşı ne ise 15 Temmuz O'dur" yaklaşımına...

Ulusal Kurtuluş Savaşı, bir cemaate, bir devlete karşı verilmiş bir mücadele değil, yedi düvele karşı verilmiş bir mücadeledir.

Bu mücadele sonucunda Türkiye’nin tapusu mağlup devletlere kabul ettirilmiş Cumhuriyet kurulmuştur.

Dünyada tek bir örneği bile olmayan, Türk Ordusu karşısında kat be kat güce sahip olan emperyalist orduları misak ı milli sınırları dışına püskürten bu başarıyı 15 Temmuzla eşlemek, hangi mantıkla olursa olsun maya tutmaz, tutturulamaz.

Böyle bir kıyaslamayla toplumu ayrıştırmak yerine, farklı değerlere sahip bu başarıların birleştirici ruhunu güçlendirmek gerekmez mi?

İşsizliği, açlığın, yoksulluğun, hayat pahalığının, geçim sıkıntısının ve de virüs salgınının insanlarımızın başına bela olduğu şu günlerde...

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.