Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

ACI BİR KAYIP DAHA...

"Bir aydır ev hapsinde gibiyim. Bunaldım. Bir kez hastaneye gittim. Dr; "Amca senin ne işin var? Yaşın kaç? Git evde otur." dedi. Geri döndüm. Bir hafta sonra cumartesi pazarına çıktım. Polis karşıladı. "Amca yaşın kaç? Ne işin var dışarıda? Git evine otur."dedi. Bir akşamüzeri korka - korka markete gittim. Hijyen kurallarına uygun vaziyetteydim ama bir bayan dikkatli bakıyordu. Bir şey söylenecek diye çekindim. Hemen ayrıldım. Velhasıl yaşlı olmaktan utandım, üzüldüm. Dışlanmış hissine kapıldım. 65 yaş üstünün evlere kapatıldığı Corona günleriyle ilgili duygu ve düşüncelerini böyle anlatmış emekli öğretmen Mustafa Öktem face paylaşımında...  Bugün onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum, uzun yıllar aynı okulda birlikte çalışmanın oluşturduğu duygusal bağla... Mustafa Öktem Cumhuriyet Lisesi ile özdeşleşmiş bir isimdir.  2019 Yerel Seçimlerinde ihtiyaç duyuldu, CHP Finike İlçe Başkanlığına getirildi. Seçim sürecini yönetti. Hakkını da verdi. Bu nedenle Finike'de kendisini tanımayan yoktur. 70'li yılların başında ne öğretmen olarak çalıştığı Adana/Kozan'da da unutulmadı, sonra atandığı Kumluca'da da... Yazımın girişinde, onun face paylaşımını verdim? Çünkü yukarıdaki paylaşımıyla ne kadar naif bir insan olduğunu öyle güzel anlatıyor ki; Onun "insan" yönünü kendi kaleminden duyumsamanızı istedim. Şimdi bir daha okuyun o paylaşımı, eminim, onun "insan" yönünü daha iyi göreceksiniz. Bilirsiniz naif insanlar alıcı değil hep vericidirler. Böyle bir insanı kaybettik. Allah rahmet eylesin… Yıldızlar yoldaşı olsun… Işıklarda uyusun… Mesut Karakoyunlu Finike 16.09.2021
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2021 - Cuma

ACI BİR KAYIP DAHA...

"Bir aydır ev hapsinde gibiyim. Bunaldım. Bir kez hastaneye gittim. Dr; "Amca senin ne işin var? Yaşın kaç? Git evde otur." dedi. Geri döndüm. Bir hafta sonra cumartesi pazarına çıktım. Polis karşıladı. "Amca yaşın kaç? Ne işin var dışarıda? Git evine otur."dedi.

Bir akşamüzeri korka - korka markete gittim. Hijyen kurallarına uygun vaziyetteydim ama bir bayan dikkatli bakıyordu. Bir şey söylenecek diye çekindim. Hemen ayrıldım. Velhasıl yaşlı olmaktan utandım, üzüldüm. Dışlanmış hissine kapıldım.

65 yaş üstünün evlere kapatıldığı Corona günleriyle ilgili duygu ve düşüncelerini böyle anlatmış emekli öğretmen Mustafa Öktem face paylaşımında...

 Bugün onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum, uzun yıllar aynı okulda birlikte çalışmanın oluşturduğu duygusal bağla...

Mustafa Öktem Cumhuriyet Lisesi ile özdeşleşmiş bir isimdir.

 2019 Yerel Seçimlerinde ihtiyaç duyuldu, CHP Finike İlçe Başkanlığına getirildi. Seçim sürecini yönetti. Hakkını da verdi. Bu nedenle Finike'de kendisini tanımayan yoktur.

70'li yılların başında ne öğretmen olarak çalıştığı Adana/Kozan'da da unutulmadı, sonra atandığı Kumluca'da da...

Yazımın girişinde, onun face paylaşımını verdim? Çünkü yukarıdaki paylaşımıyla ne kadar naif bir insan olduğunu öyle güzel anlatıyor ki; Onun "insan" yönünü kendi kaleminden duyumsamanızı istedim.

Şimdi bir daha okuyun o paylaşımı, eminim, onun "insan" yönünü daha iyi göreceksiniz. Bilirsiniz naif insanlar alıcı değil hep vericidirler. Böyle bir insanı kaybettik.

Allah rahmet eylesin…

Yıldızlar yoldaşı olsun…

Işıklarda uyusun…

Mesut Karakoyunlu

Finike 16.09.2021

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.