Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

YASAKLARA KARŞI KOLLEKTİF ZEKÂ...

Erman Toroğlu hakemliğinde oynanan maçlarda, haksız karar verdiğinde, taraftar; "i.ne Toroğlu i.ne Toroğlu" diye tepkisini yansıtırdı. 12 Eylül 1980 darbesinden kısa bir süre sonra, baskının ve korkunun toplumda hâkim olduğu bir atmosferde bir derbi maçı oynanmaktadır. Devlet Başkanı Kenan Evren maçı izlemek üzere şeref tribününde yerini almıştır. Hakem Erman Toroğlu'dur... Maç sırasında verdiği yanlış bir karar, ayağa kalkan karşı takımın taraftarlarını öfkelendirmiştir öfkelerini bir şekilde dışa vurmaları gerekmektedir ama nasıl? Kenan Evren'in bulunduğu bir mekânda normal Zamanda yapılan aykırı bir tezahürat insanların başına bela olabilirdi. Bunun farkında olan taraftar anında bir çözüm bulur. Yine öfkesini aynı heyecanla ortaya koyar ama... Bu sefer; "Sen anlarsın Toroğlu, sen anlarsın Toroğlu!" diye stadı inleterek... Sansür yasası baskıcı rejimi daha da güçlendirir ama toplumun kollektif zekası, neyi nasıl söyleyeceğini kısa sürede arar bulur, hakikati bir şekilde haykırır. Yasakçı zihniyet bunu aşabilir mi? Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2022 - Çarşamba

YASAKLARA KARŞI KOLLEKTİF ZEKÂ...

Erman Toroğlu hakemliğinde oynanan maçlarda, haksız karar verdiğinde, taraftar; "i.ne Toroğlu i.ne Toroğlu" diye tepkisini yansıtırdı.

12 Eylül 1980 darbesinden kısa bir süre sonra, baskının ve korkunun toplumda hâkim olduğu bir atmosferde bir derbi maçı oynanmaktadır.

Devlet Başkanı Kenan Evren maçı izlemek üzere şeref tribününde yerini almıştır.

Hakem Erman Toroğlu'dur...

Maç sırasında verdiği yanlış bir karar, ayağa kalkan karşı takımın taraftarlarını öfkelendirmiştir öfkelerini bir şekilde dışa vurmaları gerekmektedir ama nasıl?

Kenan Evren'in bulunduğu bir mekânda normal

Zamanda yapılan aykırı bir tezahürat insanların başına bela olabilirdi.

Bunun farkında olan taraftar anında bir çözüm bulur.

Yine öfkesini aynı heyecanla ortaya koyar ama... Bu sefer;

"Sen anlarsın Toroğlu, sen anlarsın Toroğlu!" diye stadı inleterek...

Sansür yasası baskıcı rejimi daha da güçlendirir ama toplumun kollektif zekası, neyi nasıl söyleyeceğini kısa sürede arar bulur, hakikati bir şekilde haykırır.

Yasakçı zihniyet bunu aşabilir mi?

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Kemal Karakuzey
(14.10.2022 16:32 - #220)
Mesut beyefendi hocam güzel paylaşım için çok teşekkürler ediyorum. Demokrasi çok güzel bir şey. Çağdaş uygarlık düzeyine erişmiş bir toplumda seviyeli bir eleştiri bile çok güçlü bir tepki ve etki yapabilir
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.