Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

UNUTKANLIK MI YOKSA ŞEYH EDEBALİ’YE SANSÜR MÜ?

    AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Gençlik Kolları'nın 2023 Gençlik Şurası programında bugün bir konuşma yaptı.  Televizyondan dikkatle izlediğim konuşmasının bir bölümünde, katılımcı gençlere “yarının yöneticileri sizler olacaksınız” dedikten sonra salondan tam bir sessizlik istedi ve Şeyh Edebâli'nin Osman Gazi'ye öğüdünü şiir tadında okumaya başladı. Öğüdün okunması bittikten sonra, çağımız değerleriyle de uyumlu olan ve öğüdün bütünü içinde önemli bir yeri olduğunu düşündüğüm aşağıdaki bölümün atlandığını fark ettim. “Ey Oğul!  Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana... Güceniklik bize; gönül almak sana..  Suçlamak bize; katlanmak sana… Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana…  Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana…  Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana...  Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana...  Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana…”  Konuşma metnini hazırlayan danışmanları, öğüdün bu bölümünü ‘Unuttular mı yoksa sansürlediler mi ne…’ demekten kendimi alamadım. Mesut Karakoyunlu  
Ekleme Tarihi: 22 Ekim 2021 - Cuma

UNUTKANLIK MI YOKSA ŞEYH EDEBALİ’YE SANSÜR MÜ?

 

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Gençlik Kolları'nın 2023 Gençlik Şurası programında bugün bir konuşma yaptı.

 Televizyondan dikkatle izlediğim konuşmasının bir bölümünde, katılımcı gençlere “yarının yöneticileri sizler olacaksınız” dedikten sonra salondan tam bir sessizlik istedi ve Şeyh Edebâli'nin Osman Gazi'ye öğüdünü şiir tadında okumaya başladı. Öğüdün okunması bittikten sonra, çağımız değerleriyle de uyumlu olan ve öğüdün bütünü içinde önemli bir yeri olduğunu düşündüğüm aşağıdaki bölümün atlandığını fark ettim.

“Ey Oğul!

 Beysin!

Bundan sonra öfke bize; uysallık sana...

Güceniklik bize; gönül almak sana..

 Suçlamak bize; katlanmak sana…

Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana…

 Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana…

 Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana...

 Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana...

 Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana…”

 Konuşma metnini hazırlayan danışmanları, öğüdün bu bölümünü ‘Unuttular mı yoksa sansürlediler mi ne…’ demekten kendimi alamadım.

Mesut Karakoyunlu

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.