Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

PARANIN ALIM GÜCÜ YOKSA ARTIŞ HİKÂYE...

  Serinhisar'da bir dinlenme tesisindeyiz... Genç bir kız garsonluk yapıyor. İşiyle o kadar ilgili ki sanki tesisin patronu... “Bizim masaya geldiğinde, Bu tesis ailenizin mi?” diye sordum. “Nerdeee amca, ben burada sadece bu çalışanım” dedi. “Asgari ücretli misin?” dedim. Evet dedi... Geçinebiliyor musun diye sordum. Elinde işi bıraktı, yüzüme bir tuhaf baktı, konuşmaya başladı: Asgari ücret 2700 TL iken ayın 15'ine kadar idare ediyordum, 5500 TL oldu kısa sürede ayın 10'una yetişemez oldum. Bugün 10 bin lira yapsalar bu kış gününde ayın ikinci haftasından sonra ayazdayım. Verilen artışın pahalılık karşısında bereketi olmuyor, Sn. Nebati. “Kimseyi kandırmasın, alım gücümüzü yükseltsinler, alım gücümüzü...” dedi. Masadan ayrılırken, bu ifade karşısında, hangi okulu bitirdin diyemedim. Çünkü; atanamayan bir evladımızın öfkesi vardı bilinçli bir şekilde ağzından dökülen sözcüklerde...   Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2022 - Perşembe

PARANIN ALIM GÜCÜ YOKSA ARTIŞ HİKÂYE...

 

Serinhisar'da bir dinlenme tesisindeyiz... Genç bir kız garsonluk yapıyor. İşiyle o kadar ilgili ki sanki tesisin patronu...

“Bizim masaya geldiğinde, Bu tesis ailenizin mi?” diye sordum.

“Nerdeee amca, ben burada sadece bu çalışanım” dedi.

“Asgari ücretli misin?” dedim.

Evet dedi...

Geçinebiliyor musun diye sordum.

Elinde işi bıraktı, yüzüme bir tuhaf baktı, konuşmaya başladı:

Asgari ücret 2700 TL iken ayın 15'ine kadar idare ediyordum, 5500 TL oldu kısa sürede ayın 10'una yetişemez oldum.

Bugün 10 bin lira yapsalar bu kış gününde ayın ikinci haftasından sonra ayazdayım.

Verilen artışın pahalılık karşısında bereketi olmuyor, Sn. Nebati. “Kimseyi kandırmasın, alım gücümüzü yükseltsinler, alım gücümüzü...” dedi.

Masadan ayrılırken, bu ifade karşısında, hangi okulu bitirdin diyemedim.

Çünkü; atanamayan bir evladımızın öfkesi vardı bilinçli bir şekilde ağzından dökülen sözcüklerde...

 

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.