Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

M. İNCE TECRÜBESİ ÜZERİNDEN CHP'DE DEĞİŞİM TALEBİNE IŞIK TUTMAK...

Demokratik bilincin ve karar alma süreçlerinde demokratik işleyişin hakim olduğu bir partide..parti içi hiyerarşisinde kim hangi makama gelirse gelsin, isterse CB adayı olsun..esas olan neferliktir, ayrıcalık değil!. CHP, içinden çıktığı tarihin  ona yüklediği görevle güçlü bir partidir. Bu nedenle bir asırdır direnen ve ayakta kalmayı başaran dünyanın ender partilerinden biridir. Bugüne kadar gelebilmesini değişime ve dönüşüme açık dinamik yapısıyla sağlamıştır. Ne var ki, askeri darbeler, partinin dinamik yapısını bozmuş, koruma içgüdüsüyle de parti statikleşmiş, çağın şartlarına ve ve taleplerine uygun bir dönüşümü gerçekleştirememiştir. Buna bağlı olarak partide yeni düşünceler ve yeni hedefler değil, kişiler yarışır hale gelmiştir. Yarışta geri kalanlar, tepkilerini partiye zarar verecek şekilde yönetirlerken, kişisel yarışı kazanarak yapıda yerlerini alanlar da, yapısal bozukluğu düzeltme yerine, içine girdikleri  statik yapının şeklini alıp, koltuklarında kalıcı olacak bir çaba içine girmektedir. Buna rağmen elde edilen başarılarda örgütlerin katkısı olsa da..başarılar  kişisel ve konjunktüreldir. Son yerel seçimlerde olduğu gibi...  Böyle bir yapıda ve süreçte; CHP"de duygusal çıkışların, bireysel tepkilerin ve kontrol edilemeyen hırsların etkisiyle alınmış kararlar yalnız CHP"ye değil Türkiye'ye de zarar vermiş ve de ne yazık ki bu devam etmektedir. Muharrem İnce olayı üzerinden hareketle 2023 Seçimlerinden sonra CHP'de  yaşanan psikolojik çözülmeyle başlayan değişim taleplerini, popülist yaklaşımlarla değil.. dönüşümün ruhuna uygun, çok katmanlı bir analizle gündeme taşımak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerçek değişim, operasyonla  değil, normal doğumun sancılı ve zorlu süreçlerini yaşayarak gerçekleştirilebilir. Bilmiyorum.. Ben böyle düşünüyorum. Mesut Karakoyunlu CHP Eski Finike İlçe Başkanı
Ekleme Tarihi: 09 Ağustos 2023 - Çarşamba

M. İNCE TECRÜBESİ ÜZERİNDEN CHP'DE DEĞİŞİM TALEBİNE IŞIK TUTMAK...

Demokratik bilincin ve karar alma süreçlerinde demokratik işleyişin hakim olduğu bir partide..parti içi hiyerarşisinde kim hangi makama gelirse gelsin, isterse CB adayı olsun..esas olan neferliktir, ayrıcalık değil!.

CHP, içinden çıktığı tarihin  ona yüklediği görevle güçlü bir partidir.

Bu nedenle bir asırdır direnen ve ayakta kalmayı başaran dünyanın ender partilerinden biridir.
Bugüne kadar gelebilmesini değişime ve dönüşüme açık dinamik yapısıyla sağlamıştır.
Ne var ki, askeri darbeler, partinin dinamik yapısını bozmuş, koruma içgüdüsüyle de parti statikleşmiş, çağın şartlarına ve ve taleplerine uygun bir dönüşümü gerçekleştirememiştir.
Buna bağlı olarak partide yeni düşünceler ve yeni hedefler değil, kişiler yarışır hale gelmiştir.

Yarışta geri kalanlar, tepkilerini partiye zarar verecek şekilde yönetirlerken, kişisel yarışı kazanarak yapıda yerlerini alanlar da, yapısal bozukluğu düzeltme yerine, içine girdikleri  statik yapının şeklini alıp, koltuklarında kalıcı olacak bir çaba içine girmektedir.
Buna rağmen elde edilen başarılarda örgütlerin katkısı olsa da..başarılar  kişisel ve konjunktüreldir. Son yerel seçimlerde olduğu gibi... 
Böyle bir yapıda ve süreçte;
CHP"de duygusal çıkışların, bireysel tepkilerin ve kontrol edilemeyen hırsların etkisiyle alınmış kararlar yalnız CHP"ye değil Türkiye'ye de zarar vermiş ve de ne yazık ki bu devam etmektedir.
Muharrem İnce olayı üzerinden hareketle 2023 Seçimlerinden sonra CHP'de  yaşanan psikolojik çözülmeyle başlayan değişim taleplerini, popülist yaklaşımlarla değil.. dönüşümün ruhuna uygun, çok katmanlı bir analizle gündeme taşımak gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü gerçek değişim, operasyonla  değil, normal doğumun sancılı ve zorlu süreçlerini yaşayarak gerçekleştirilebilir.

Bilmiyorum.. Ben böyle düşünüyorum.


Mesut Karakoyunlu

CHP Eski Finike İlçe Başkanı

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.