Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

Hikâye gerçek veya değil ama verdiği mesaj çok güçlü...

Hikâye gerçek veya değil ama verdiği mesaj çok güçlü... Hikayeyi bilseniz bile okumanızı öneririm. Hele hele 15 Temmuz hain Fetö darbe girişimi ve ortaya dökülen soru işaretleri düşünüldüğünde... Bilinen hikaye şöyle: Selimiye Camisi yeni yapılmıştır. Açılış için cami önünde toplanan halkın arsındaki bir çocuk, "Şu minare eğri yapılmış!" diye bağırır. Bunu duyan Mimar Sinan çocuğun yanına giderek "Göster bakalım hangi minare eğri olmuş” deyince çocuk, eliyle işaret  ederek, "Şu minare eğri yapılmış, sağ taraftaki minare eğri” der. Bunun üzerine Mimar Sinan işçilere bize bir halat getirin der. İşçiler halatı getirir ve Mimar Sinan bir ucunu minareye bağlamalarını ister. Mimar Sinan küçük çocuğu yanına çağırır ve ”Minare düzelince sen tamam diyerek bizleri uyar” demiş. İşçiler bakıyor minarede eğrilik falan yok ama bu olanlara da anlam veremeyince,  Mimar Sinan’a, mimar başımız, sen bizlerden daha iyi biliyorsun ki, minarede eğrilik falan yok biz bunun neresini düzelteceğiz. Mimar Sinan siz dediğimi yapın der. İşçiler halatı çekmeye başlar, Mimar Sinan çocuğa düzeldi mi der? Çocuk biraz daha der. İşçiler bir daha çeker halatı,  Mimar Sinan yine sorar çoçuğa düzeldi mi? Çocuk biraz daha der, İşçiler yine çeker halatı çocuk tamam tamam “Tamaaam düzeldiii..” der. Mimar Sinan çocuğa: tekrar “Şimdi tamamen düzeldi mi?” diye sorunca, çocuk: “Evet düzeldi, şimdi daha güzel oldu, bak..” diye cevap verir. Mimar Sinan sonra işçilere dönerek şöyle demiş: Eğer biz bu çocuğun kafasındaki minarenin eğriliği ile ilgili soru işaretini düzeltmeseydik, çocuk caminin yanından her geçtiğinde caminin güzelliğini değil de minarenin eğriliğini görürdü. Bu cami çok mükemmel bir eser. Eğer biz çocuğun kafasındaki minare eğriyken önlem almasaydık diğer çocuklarında kafasında eğri minare olarak kalabilirdi. Bu gerekçe Mimar Sinan'ın küçük bir çocuğun kafasındaki bir soru işaretini düzeltme hassasiyetini ne kadar güzel anlatıyor!? Aynı hassasiyet 15 Temmuz hain Fetö darbe girişimi öncesi, olay anı ve sonrası ile ilgili ortaya dökülen yüzlerce soru işaretini gidermek için neden gösterilmez?   Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2022 - Cuma

Hikâye gerçek veya değil ama verdiği mesaj çok güçlü...

Hikâye gerçek veya değil ama verdiği mesaj çok güçlü...

Hikayeyi bilseniz bile okumanızı öneririm.

Hele hele 15 Temmuz hain Fetö darbe girişimi ve ortaya dökülen soru işaretleri düşünüldüğünde...

Bilinen hikaye şöyle:

Selimiye Camisi yeni yapılmıştır. Açılış için cami önünde toplanan halkın arsındaki bir çocuk, "Şu minare eğri yapılmış!" diye bağırır.

Bunu duyan Mimar Sinan çocuğun yanına giderek "Göster bakalım hangi minare eğri olmuş” deyince çocuk, eliyle işaret  ederek, "Şu minare eğri yapılmış, sağ taraftaki minare eğri” der.

Bunun üzerine Mimar Sinan işçilere bize bir halat getirin der. İşçiler halatı getirir ve Mimar Sinan bir ucunu minareye bağlamalarını ister. Mimar Sinan küçük çocuğu yanına çağırır ve

”Minare düzelince sen tamam diyerek bizleri uyar” demiş.

İşçiler bakıyor minarede eğrilik falan yok ama bu olanlara da anlam veremeyince,  Mimar Sinan’a, mimar başımız, sen bizlerden daha iyi biliyorsun ki, minarede eğrilik falan yok biz bunun neresini düzelteceğiz.

Mimar Sinan siz dediğimi yapın der. İşçiler halatı çekmeye başlar, Mimar Sinan çocuğa düzeldi mi der? Çocuk biraz daha der. İşçiler bir daha çeker halatı,  Mimar Sinan yine sorar çoçuğa düzeldi mi? Çocuk biraz daha der, İşçiler yine çeker halatı çocuk tamam tamam

“Tamaaam düzeldiii..” der.

Mimar Sinan çocuğa: tekrar “Şimdi tamamen düzeldi mi?” diye sorunca, çocuk: “Evet düzeldi, şimdi daha güzel oldu, bak..” diye cevap verir. Mimar Sinan sonra işçilere dönerek şöyle demiş:

Eğer biz bu çocuğun kafasındaki minarenin eğriliği ile ilgili soru işaretini düzeltmeseydik, çocuk caminin yanından her geçtiğinde caminin güzelliğini değil de minarenin eğriliğini görürdü.

Bu cami çok mükemmel bir eser. Eğer biz çocuğun kafasındaki minare eğriyken önlem almasaydık diğer çocuklarında kafasında eğri minare olarak kalabilirdi.

Bu gerekçe Mimar Sinan'ın küçük bir çocuğun kafasındaki bir soru işaretini düzeltme hassasiyetini ne kadar güzel anlatıyor!?

Aynı hassasiyet 15 Temmuz hain Fetö darbe girişimi öncesi, olay anı ve sonrası ile ilgili ortaya dökülen yüzlerce soru işaretini gidermek için neden gösterilmez?

 

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.