Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

HADİ ORADAN! DİYEBİLMEK...

Gerçek cesareti ifade etmek için zaman zaman anlatılan bir fıkra…  '''Karacıların komutanı tatbikat sırasında bir asker çağırmış. Asker: Emret komutanım" diyerek yanına gitmiş. Komutanı yere yatmasını istemiş. Daha sonra da bir tanka askerin üzerinden geçmesi için emir vermiş. Asker kılını bile kıpırdamadan yattığı yerde beklemiş ve malumunuz ezilmiş. Komutan diğerlerine dönerek: -"İşte cesaret" demiş. Havacıların komutanı bir asker çağırmış. Asker: Emret komutanım diyerek komutanının yanına gitmiş. Komutanı helikoptere binmesini emretmiş. Asker helikoptere binmiş ve havalanmış. Daha sonra komutanı askere aşağıya paraşütsüz atlamasını emretmiş, asker de emre itaat etmiş ve atlamış. Yere çakılmış ve can vermiş. Komutan da diğerlerine dönerek: -"İşte cesaret" demiş.  Sıra gelmiş denizci komutana. Denizci komutan askerini çağırmış. Asker çakı gibi hazır ola geçmiş ve "Emret komutanım" demiş. Komutan; -"Derhal denize atla ve 10 dakika yüzeye çıkma" demiş. Asker; "HADİ ORADAN!”demiş. Komutan diğer komutanlara dönerek: -"İşte asıl cesaret bu" demiş.''  Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bürokratlara mealen; "Kamu görevlileri, iktidarın değil, devletin memurlarıdır ve görevleri kanunla sınırlıdır. Bu nedenle iktidar partisinin kanun dışı taleplerini yerine getirenler suç işlemiş olurlar… Biz, devlette, kanunsuz işlerin takipçisiyiz." şeklinde bir uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu demek istedi ki; Kamuda suça ortak olmak cesaret değil... Asıl cesaret; iktidarın, suç teşkil eden isteğine itaat etmeyerek, denizci asker gibi "HADİ ORADAN!" diyebilmektir. Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2021 - Çarşamba

HADİ ORADAN! DİYEBİLMEK...

Gerçek cesareti ifade etmek için zaman zaman anlatılan bir fıkra…

 '''Karacıların komutanı tatbikat sırasında bir asker çağırmış. Asker: Emret komutanım" diyerek yanına gitmiş.

Komutanı yere yatmasını istemiş. Daha sonra da bir tanka askerin üzerinden geçmesi için emir vermiş. Asker kılını bile kıpırdamadan yattığı yerde beklemiş ve malumunuz ezilmiş. Komutan diğerlerine dönerek: -"İşte cesaret" demiş.

Havacıların komutanı bir asker çağırmış. Asker: Emret komutanım diyerek komutanının yanına gitmiş. Komutanı helikoptere binmesini emretmiş. Asker helikoptere binmiş ve havalanmış. Daha sonra komutanı askere aşağıya paraşütsüz atlamasını emretmiş, asker de emre itaat etmiş ve atlamış. Yere çakılmış ve can vermiş. Komutan da diğerlerine dönerek: -"İşte cesaret" demiş.

 Sıra gelmiş denizci komutana. Denizci komutan askerini çağırmış. Asker çakı gibi hazır ola geçmiş ve "Emret komutanım" demiş. Komutan; -"Derhal denize atla ve 10 dakika yüzeye çıkma" demiş. Asker; "HADİ ORADAN!”demiş. Komutan diğer komutanlara dönerek: -"İşte asıl cesaret bu" demiş.''

 Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bürokratlara mealen; "Kamu görevlileri, iktidarın değil, devletin memurlarıdır ve görevleri kanunla sınırlıdır. Bu nedenle iktidar partisinin kanun dışı taleplerini yerine getirenler suç işlemiş olurlar… Biz, devlette, kanunsuz işlerin takipçisiyiz." şeklinde bir uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu demek istedi ki; Kamuda suça ortak olmak cesaret değil... Asıl cesaret; iktidarın, suç teşkil eden isteğine itaat etmeyerek, denizci asker gibi "HADİ ORADAN!" diyebilmektir.

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.