Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

EZİLENLERİN YANINDA OLMAK...

"Bu ülkede; Malazgirt zaferini, İstanbul’un fethini, Kut-ul  Amare zaferini kutlamak suç mu? Utanılacak bir şey mi? Fatih'te bizim, Abdülhamid’de bizim, Atatürk’te bizim, Erdoğan’da bizim." diyor bir vatandaş. Elbette suç değil.  Çağımızda suç olan; güçlünün güçsüzü ezdiği Ortaçağ hukukuna dayanan fetih ve işgali bugüne taşımak, geleceğimizi, tarihsel ömrünü tamamlamış bir meşrulukla inşa etmeye çalışmak. Biz İsrail'e neden karşıyız; Filistin topraklarını işgal ettiği için değil mi? Hem İsrail'i işgalci diye kınayacağız hem de işgal ve fetih anlayışını ülkede hâkim kılmak adına kutsayacağız. Bu bir çelişki değil mi? Bizi ülke olarak yanlışa taşıyan bu tip çelişkilerimiz olmadı mı? Komşularımızla sıfır sorun derken hepsiyle düşman olmak bu çelişkinin ürünü değil mi? Geçmişimizi istemekte yok sayamayız; elbette anacağız, unutmayacağız, ders alarak, yeri geldiğinde yüzleşerek çağdaş geleceğimizi kurmak için... Bugün yanlışlardan dünün doğrusunu, günümüzün doğrusu olarak sürdürmek için değil… Burada utanılacak olan; Cumhuriyet tarihimizi yok sayarak, 1000 yıl öncesinin ruhunu günümüzde hamasetle canlandırmaya çalışmak. Bu ülke krizlere ve tehditlere açık hale neden ve nasıl geldi, geçmişe takılıp, çağı ıskaladığımız için olmasın! Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 29 Ağustos 2022 - Pazartesi

EZİLENLERİN YANINDA OLMAK...

"Bu ülkede; Malazgirt zaferini, İstanbul’un fethini, Kut-ul  Amare zaferini kutlamak suç mu?

Utanılacak bir şey mi? Fatih'te bizim, Abdülhamid’de bizim, Atatürk’te bizim, Erdoğan’da bizim." diyor bir vatandaş.

Elbette suç değil.  Çağımızda suç olan; güçlünün güçsüzü ezdiği Ortaçağ hukukuna dayanan fetih ve işgali bugüne taşımak, geleceğimizi, tarihsel ömrünü tamamlamış bir meşrulukla inşa etmeye çalışmak.

Biz İsrail'e neden karşıyız; Filistin topraklarını işgal ettiği için değil mi? Hem İsrail'i işgalci diye kınayacağız hem de işgal ve fetih anlayışını ülkede hâkim kılmak adına kutsayacağız. Bu bir çelişki değil mi? Bizi ülke olarak yanlışa taşıyan bu tip çelişkilerimiz olmadı mı?

Komşularımızla sıfır sorun derken hepsiyle düşman olmak bu çelişkinin ürünü değil mi?

Geçmişimizi istemekte yok sayamayız; elbette anacağız, unutmayacağız, ders alarak, yeri geldiğinde yüzleşerek çağdaş geleceğimizi kurmak için... Bugün yanlışlardan dünün doğrusunu, günümüzün doğrusu olarak sürdürmek için değil…

Burada utanılacak olan; Cumhuriyet tarihimizi yok sayarak, 1000 yıl öncesinin ruhunu günümüzde hamasetle canlandırmaya çalışmak.

Bu ülke krizlere ve tehditlere açık hale neden ve nasıl geldi, geçmişe takılıp, çağı ıskaladığımız için olmasın!

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.