Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

BU SEÇİM O SEÇİM DEĞİL.. BAŞKA BİR SEÇİM!..

Ülke yönetiminde, hukuk dışı, akıl dışı, demokrasi dışı, liyakat dışı uygulamalar hayatın her alanında tehlike çanları çalmaya başladı.  Bu tehlike seslerini, Cumhuriyet rejiminin içini boşaltarak yaptığı  düzenlemelerle  susturamayan iktidar,  beceriksizliği yetmezmiş gibi kötü gidişi protesto edenleri, eleştirenler hainlik ve teröristlikle suçlayarak; cop, gözaltı ve tutuklama gibi yöntemlere başvurmaya başladı. Hepimizin tanık olduğu ve hayatın her alanında sıkıntısını çektiği bu yönetim anlayışı, bana, Erdal İnönü'nün bir anekdotunu hatırlattı. Bilim insanı ve siyasetçi Erdal İnönü aynı zamanda iyi bir demokrattı.  Zihninin ve yüreğinin her zerresiyle demokrasiyi içselleştirmiş bir insandı.  Bu nedenle, o'nun alçak gönüllülüğü, dürüstlüğü o yumuşak ve  ince esprili tarzı.. bir o kadar da kararlı politikacı ve bilim insanı kimliği ile söylediği; yalın, anlaşılır her sözü, değerlendirmesi ve yorumu çok kıymetli dersler içermektedir. Bugün için bile ders alınacak yaşanmışlıklardan bir anekdot; “SHP Genel Başkanlığı sırasında seçim otobüsüyle bir yere gidilirken, otobüsün kornası aniden bozulup ötmeye başlar. Şoför, otobüsü sağa çekip durdurarak arızayı gidermeye çalışır, ama nafile. Yolculardan birinin şoföre: - Kablosunu kopar, diye akıl verdiğini duyan Erdal İnönü itiraz eder: - Durun yav, koparmayın. Bir derdi var ki inliyor. Meselenin köküne inelim.” der. Sorunların temeline inmeden sonuç üzerinden bu ülkenin kablolarını tek tek koparıp, ülkeyi çözümsüzlüğe mahkum eden sözde siyasetcileri ve bu yöntemle ahkam kesenleri gördükçe,  2023 14 Mayıs seçimlerinin tamamen bozulmuş bir iklimde gerçekleşeceğini görmemek mümkün değil! Bu nedenle BU SEÇİM SIRADAN BİR SEÇİM  SEÇİM DEĞİL.. BAŞKA BİR SEÇİM!.. Her türlü hileye açık olan bu seçimde, sandıklara sahip çıkmanın dışında olası hileleri etkisiz kılacak en az %60 oy oranını yakalayacak bir millet iradesi yeterli olacaktır. Bu farkındalık her geçen gün artıyor, bunu görüyor umutlanıyorum ve muhalefetin bu seçimi kazanacağına inancım, birçok insan gibi her geçen gün artıyor, tedbirli olmayı elden bırakmamak koşuluyla... Çünkü seçim, kesin sonuçlar açıklanmadan kazanılmış sayılmaz. Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2023 - Çarşamba

BU SEÇİM O SEÇİM DEĞİL.. BAŞKA BİR SEÇİM!..


Ülke yönetiminde, hukuk dışı, akıl dışı, demokrasi dışı, liyakat dışı uygulamalar hayatın her alanında tehlike çanları çalmaya başladı. 
Bu tehlike seslerini, Cumhuriyet rejiminin içini boşaltarak yaptığı  düzenlemelerle  susturamayan iktidar,  beceriksizliği yetmezmiş gibi kötü gidişi protesto edenleri, eleştirenler hainlik ve teröristlikle suçlayarak; cop, gözaltı ve tutuklama gibi yöntemlere başvurmaya başladı.
Hepimizin tanık olduğu ve hayatın her alanında sıkıntısını çektiği bu yönetim anlayışı, bana, Erdal İnönü'nün bir anekdotunu hatırlattı.
Bilim insanı ve siyasetçi Erdal İnönü aynı zamanda iyi bir demokrattı. 
Zihninin ve yüreğinin her zerresiyle demokrasiyi içselleştirmiş bir insandı. 
Bu nedenle, o'nun alçak gönüllülüğü, dürüstlüğü o yumuşak ve  ince esprili tarzı.. bir o kadar da kararlı politikacı ve bilim insanı kimliği ile söylediği; yalın, anlaşılır her sözü, değerlendirmesi ve yorumu çok kıymetli dersler içermektedir.
Bugün için bile ders alınacak yaşanmışlıklardan bir anekdot;
“SHP Genel Başkanlığı sırasında seçim otobüsüyle bir yere gidilirken, otobüsün kornası aniden bozulup ötmeye başlar. Şoför, otobüsü sağa çekip durdurarak arızayı gidermeye çalışır, ama nafile. Yolculardan birinin şoföre:
- Kablosunu kopar, diye akıl verdiğini duyan Erdal İnönü itiraz eder:
- Durun yav, koparmayın. Bir derdi var ki inliyor. Meselenin köküne inelim.” der.
Sorunların temeline inmeden sonuç üzerinden bu ülkenin kablolarını tek tek koparıp, ülkeyi çözümsüzlüğe mahkum eden sözde siyasetcileri ve bu yöntemle ahkam kesenleri gördükçe,  2023 14 Mayıs seçimlerinin tamamen bozulmuş bir iklimde gerçekleşeceğini görmemek mümkün değil!
Bu nedenle BU SEÇİM SIRADAN BİR SEÇİM  SEÇİM DEĞİL.. BAŞKA BİR SEÇİM!..
Her türlü hileye açık olan bu seçimde, sandıklara sahip çıkmanın dışında olası hileleri etkisiz kılacak en az %60 oy oranını yakalayacak bir millet iradesi yeterli olacaktır.
Bu farkındalık her geçen gün artıyor, bunu görüyor umutlanıyorum ve muhalefetin bu seçimi kazanacağına inancım, birçok insan gibi her geçen gün artıyor, tedbirli olmayı elden bırakmamak koşuluyla...
Çünkü seçim, kesin sonuçlar açıklanmadan kazanılmış sayılmaz.


Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.