Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

BU BİR CHP SORGULAMASIDIR!

M. Kemal Atatürk'ün ifadesiyle CHP, "mekteb-i siyaset" olarak kurulmuştur. Bu anlamda tarihsel misyonunu bir şekilde yerine getiren CHP 98 yaşındadır. Kutlu olsun! Ancak CHP siyasete okul olurken..değişime ayak uyduramadı, okul kaldı ve iktidarı gericiliğe mekteb-i siyaset görevini de tarikat ve cemaatlere kaptırdı. CHP hala işlevsel olarak Atatürk'ün çağdaşlaşma hedefine uygun bir parti mi? Buna evet demek bana göre çok zor, çünkü hiçbir yapı kurulduğu gibi kalmaz, zamanı ruhuna uygun gelişir, değişir ve dönüşür. CHP, sol, sosyal demokrat çizgide şeklini değiştirdi ama bu ideolojik yapıya uygun zihniyet değişimini gerçekleştiremediği için tekçi yapının kalıpları dışına çıkamadı. Parti zamana takıldı, statikleşti, taban tutuculaştı, gençleşemedi yaşlandı. Kaldı ki Atatürk, "manevi mirasım" dediği açıklamasında bakın ne söylüyor: "Ben miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmadım. Zaman hızla ilerliyor; toplumların, bireylerin mutluluk ve bedbahtlık anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada asla değişmeyecek hükümler getirdiğini ileri sürmek aklın ve bilimin gelişimini inkâr etmek olur. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimi rehber edinenler manevi mirasçılarım." Cumhuriyeti kuran iradenin 98 yıl önce yaşama geçirdiği Cumhuriyet Halk Patisi.. Cumhuriyeti neden koruyamadı dersiniz? Mesut Karakoyunlu CHP Finike eski İlçe Başk.
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2021 - Perşembe

BU BİR CHP SORGULAMASIDIR!

M. Kemal Atatürk'ün ifadesiyle CHP, "mekteb-i siyaset" olarak kurulmuştur. Bu anlamda tarihsel misyonunu bir şekilde yerine getiren CHP 98 yaşındadır. Kutlu olsun!

Ancak CHP siyasete okul olurken..değişime ayak uyduramadı, okul kaldı ve iktidarı gericiliğe mekteb-i siyaset görevini de tarikat ve cemaatlere kaptırdı.

CHP hala işlevsel olarak Atatürk'ün çağdaşlaşma hedefine uygun bir parti mi? Buna evet demek bana göre çok zor, çünkü hiçbir yapı kurulduğu gibi kalmaz, zamanı ruhuna uygun gelişir, değişir ve dönüşür. CHP, sol, sosyal demokrat çizgide şeklini değiştirdi ama bu ideolojik yapıya uygun zihniyet değişimini gerçekleştiremediği için tekçi yapının kalıpları dışına çıkamadı.

Parti zamana takıldı, statikleşti, taban tutuculaştı, gençleşemedi yaşlandı. Kaldı ki Atatürk, "manevi mirasım" dediği açıklamasında bakın ne söylüyor: "Ben miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmadım. Zaman hızla ilerliyor; toplumların, bireylerin mutluluk ve bedbahtlık anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada asla değişmeyecek hükümler getirdiğini ileri sürmek aklın ve bilimin gelişimini inkâr etmek olur.

Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimi rehber edinenler manevi mirasçılarım."

Cumhuriyeti kuran iradenin 98 yıl önce yaşama geçirdiği Cumhuriyet Halk Patisi.. Cumhuriyeti neden koruyamadı dersiniz?

Mesut Karakoyunlu

CHP Finike eski İlçe Başk.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.