Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

BİLMİYORLAR Kİ; MEŞRU VE ONURLU BİR ÇIKIŞ HER ZAMAN BULUNUR.

İslam’ın seçime dayalı hilafet sistemini saltanata çeviren Muaviye ile ilgili çok anlatılan aşağıdaki hikâyeyi tekrar paylaşmak istiyorum.  "Bir gün Hz. Ali'nin taraftarlarının yoğun olduğu Küfe'den, bir Arap, devesiyle Şam'a gelmiş. Şam sokaklarında dolaşırken biri ona yanaşmış: - Ver o dişi deveyi bana! demiş. Tartışma büyümüş, Küfe'den gelen adam, "Bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir" diye itiraz etmişse de anlaşamamışlar. Konu Muaviye'ye yansımış. Halk meydanda toplanmış... Muaviye, Küfe'den gelenle Şam'da deveye sahip çıkan yerliyi dinledikten sonra, kararını açıklamış: - Bu dişi deve Şamlınındır! Sonra toplananlara dönmüş ve sormuş: - Ey cemaat, bu dişi deve kimindir? Cemaat hep birlikte bağırmış: - Şamlınındır! Küfeli şaşkın bir vaziyette devesinin ardından bakakalırken, Muaviye onu yanına çağırmış: - Ey Küfeli, dinle! Sen de ben de biliyoruz ki, bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. Ama sen Küfe'ye dönünce gördüklerini Ali'ye anlat ve de ki: "Ey Ali, Muaviye'nin, dişi deveyi erkekten ayırt edemeyen, o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! Ayağını denk al!" Hatırlarsınız; bu hikayeye taş çıkartacak  bir yaklaşımı   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı iken Berat Albayrak 'tan  şu sözlerle duymuştuk: "Reisimiz, aya dört şeritli yol yapacağım dese inanacak  seçmenimiz var!"  Ayağını denk al   ey muhalefet der gibi... Son günlerde bu naif uyarıyı aşan sınır tanımaz tehditler, ekranlardan ağzı salyalı troller tarafından açık açık yapılıyor. Ey muhalefet ayağını denk al, Reis için can verecek can alacaklar var bu memlekette diyenlerden geçilmiyor. Buz gibi biliyorlar; ülke yurttaşların yarısından fazlası Demokratik Cumhuriyet yanlısı.. tehdit ve baskıları rağmen susmayan , haklı olan kazanacak diyen...  Bilmiyorlar ki; yalanın ömrünün kısa, zulmün, zalimin ömrünü kısalttığını deneyimlemiş bir kültürden gelen insanların bu toplumda var olduğunu... Bu insanlar mutlaka meşru ve onurlu bir çıkış bulur;  Muhalif eleştirilerinden, twittlerinden cımbızlayarak suç üreten, güdümlü yargının bu konudaki işgüzarlığına rağmen... Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2022 - Cumartesi

BİLMİYORLAR Kİ; MEŞRU VE ONURLU BİR ÇIKIŞ HER ZAMAN BULUNUR.


İslam’ın seçime dayalı hilafet sistemini saltanata çeviren Muaviye ile ilgili çok anlatılan aşağıdaki hikâyeyi tekrar paylaşmak istiyorum. 
"Bir gün Hz. Ali'nin taraftarlarının yoğun olduğu Küfe'den, bir Arap, devesiyle Şam'a gelmiş. Şam sokaklarında dolaşırken biri ona yanaşmış:
- Ver o dişi deveyi bana! demiş. Tartışma büyümüş, Küfe'den gelen adam, "Bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir" diye itiraz etmişse de anlaşamamışlar. Konu Muaviye'ye yansımış.
Halk meydanda toplanmış... Muaviye, Küfe'den gelenle Şam'da deveye sahip çıkan yerliyi dinledikten sonra, kararını açıklamış:
- Bu dişi deve Şamlınındır!
Sonra toplananlara dönmüş ve sormuş:
- Ey cemaat, bu dişi deve kimindir?
Cemaat hep birlikte bağırmış:
- Şamlınındır!
Küfeli şaşkın bir vaziyette devesinin ardından bakakalırken, Muaviye onu yanına çağırmış:
- Ey Küfeli, dinle! Sen de ben de biliyoruz ki, bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. Ama sen Küfe'ye dönünce gördüklerini Ali'ye anlat ve de ki: "Ey Ali, Muaviye'nin, dişi deveyi erkekten ayırt edemeyen, o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! Ayağını denk al!"
Hatırlarsınız; bu hikayeye taş çıkartacak  bir yaklaşımı   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı iken Berat Albayrak 'tan  şu sözlerle duymuştuk:
"Reisimiz, aya dört şeritli yol yapacağım dese inanacak  seçmenimiz var!" 
Ayağını denk al   ey muhalefet der gibi...
Son günlerde bu naif uyarıyı aşan sınır tanımaz tehditler, ekranlardan ağzı salyalı troller tarafından açık açık yapılıyor.
Ey muhalefet ayağını denk al, Reis için can verecek can alacaklar var bu memlekette diyenlerden geçilmiyor.
Buz gibi biliyorlar; ülke yurttaşların yarısından fazlası Demokratik Cumhuriyet yanlısı.. tehdit ve baskıları rağmen susmayan , haklı olan kazanacak diyen... 
Bilmiyorlar ki;
yalanın ömrünün kısa, zulmün, zalimin ömrünü kısalttığını deneyimlemiş bir kültürden gelen insanların bu toplumda var olduğunu...
Bu insanlar mutlaka meşru ve onurlu bir çıkış bulur; 
Muhalif eleştirilerinden, twittlerinden cımbızlayarak suç üreten, güdümlü yargının bu konudaki işgüzarlığına rağmen...


Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mehmet Üzümcü
(14.05.2022 14:59 - #212)
Harika bir makale, böyle şeylerden çoğunluğun haberdar olması gerekiyor.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.