Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

28 ŞUBATLARIN ENGELİ; İNSANI CAN, CANI İNSAN GÖRMEK OLSA GEREK

    28 Şubat'ta sorun değilken üniversitelerde türban sorun haline getirildi. Ne olursa olsun kabul edilemez bir durumdu. AKP siyasetçilerinin dilinde pelensek olan bu olay, inanç özgürlüğü üzerinden siyasete 22 yıldır araç yapılıyor. Sanki Türkiye'de hala başörtüsü sorunu devam ediyormuş gibi... Bu konudaki hassasiyetleri kıyameti koparırken, neden Alevilere kıyamet yaşatanlar korunur, kollanır? Cumhuriyet dönemi de dahil yüzyıllardır süren Alevi inancı üzerindeki kıyımlar, engellemeler, dayatmalar, yok saymalar, aşağılamalar ve ötekileştirmelere değinmeyenlerin,  inanç özgürlüğü akıllarına geldiğinde sadece türban zulmünden söz etmeleri samimi olabilir mi? İnanç özgürlüğü söylemden ibaret, bitmiş bir sorunu gündemde tutarak, türbanı sadece oy alma aracı olarak kullanıyorlar, çünkü tüm inançlara eşit ve aynı mesafede durmuyorlar. Suudi Selefi inancına dayalı bir toplum yaratmak için bütçeden diyanete birçok bakanlıktan daha fazla para veriyorlar. Sünni inancına göre örgütlenmiş, Öğrenci bulamadıkları imam hatipleri Fen liselerinden daha fazla kaynak aktarıyorlar, ülke nüfusunun üçte birini oluşturan Alevi yurttaşların vergilerini de kullanarak...  Tüm bunlar zulüm değil mi?  28 Şubat'ta, benim aklıma,  400 yıldır süren bu zulüm geliyor.  Bu zulmün devamından oy olarak nemalananlarla türban karşıtlığı ile değil, Alevi inancı başta olmak üzere tüm inançlara özgürlük şiarıyla mücadele edebiliriz, diye düşünüyorum. Bugün bile türban konusu siyasete malzeme oluyorsa, bu. Konuyu, herkese ayrımsız inanç  özgürle talebiyle değil  sadece  türban karşıtlığına takılarak tartıştığı  için mi ne?   Mesut Karakoyunlu  
Ekleme Tarihi: 01 Mart 2022 - Salı

28 ŞUBATLARIN ENGELİ; İNSANI CAN, CANI İNSAN GÖRMEK OLSA GEREK

 

 

28 Şubat'ta sorun değilken üniversitelerde türban sorun haline getirildi. Ne olursa olsun kabul edilemez bir durumdu. AKP siyasetçilerinin dilinde pelensek olan bu olay, inanç özgürlüğü üzerinden siyasete 22 yıldır araç yapılıyor. Sanki Türkiye'de hala başörtüsü sorunu devam ediyormuş gibi... Bu konudaki hassasiyetleri kıyameti koparırken, neden Alevilere kıyamet yaşatanlar korunur, kollanır?

Cumhuriyet dönemi de dahil yüzyıllardır süren Alevi inancı üzerindeki kıyımlar, engellemeler, dayatmalar, yok saymalar, aşağılamalar ve ötekileştirmelere değinmeyenlerin,  inanç özgürlüğü akıllarına geldiğinde sadece türban zulmünden söz etmeleri samimi olabilir mi? İnanç özgürlüğü söylemden ibaret, bitmiş bir sorunu gündemde tutarak, türbanı sadece oy alma aracı olarak kullanıyorlar, çünkü tüm inançlara eşit ve aynı mesafede durmuyorlar. Suudi Selefi inancına dayalı bir toplum yaratmak için bütçeden diyanete birçok bakanlıktan daha fazla para veriyorlar. Sünni inancına göre örgütlenmiş, Öğrenci bulamadıkları imam hatipleri Fen liselerinden daha fazla kaynak aktarıyorlar, ülke nüfusunun üçte birini oluşturan Alevi yurttaşların vergilerini de kullanarak... 

Tüm bunlar zulüm değil mi?  28 Şubat'ta, benim aklıma,  400 yıldır süren bu zulüm geliyor. 

Bu zulmün devamından oy olarak nemalananlarla türban karşıtlığı ile değil, Alevi inancı başta olmak üzere tüm inançlara özgürlük şiarıyla mücadele edebiliriz, diye düşünüyorum. Bugün bile türban konusu siyasete malzeme oluyorsa, bu. Konuyu, herkese ayrımsız inanç  özgürle talebiyle değil  sadece  türban karşıtlığına takılarak tartıştığı  için mi ne?

 

Mesut Karakoyunlu

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Fatma f.poyraz celen
(02.03.2022 01:25 - #203)
Yeni fikirler üretemeyen yeni bir seyler yaratamayan yaratıkların çırpınış larıdır bırakın yerimizde saymayı yıllarca geriye gittik ve gidiyoruz yüzyıldır hiçbir dış düşmanın yapmadığını ülkemizin içindeki düşmanlar yaptı hala da yapiyorlarolay çıkarmak için yazdığın ya türban meselesi yâda alevilere ve cem evlerine saldırılıyor herkes tüm dinlere mezheplere saygı duymalı öncelikle siyasiler örnek olmalı yazılarına yazacak fazla birseyim olmuyor tekrar tekrar okumayı seviyorum eline yüreğine saglik
Mesut K. Sağol..Fatma arkadaşım.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.