Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

1950 SEÇİMLERİ, MİLLİ ŞEF İNÖNÜ VE İKTİDAR DEVRİ DENEYİMİ...

Bundan 73 yıl önce, ülkemiz, 1950 Seçimleri ile demokratikleşme yönünde tarihi bir milat yaşamıştır. O gün muhalefetteki Demokrat Parti, "Yeter! Söz milletindir!" diyerek 27 yıllık tek adam /tek parti yönetimine %53 oyla son vermiş, iktidarı muhalefete düşürmüş, muhalefetteki DP'yi iktidar yapmıştır. 14 Mayıs gecesi 1. Ordu komutanı, tek adam İsmet Paşa,ya seçimlere müdahale edebileceği mesajını göndermiştir. Milli Şef İsmet Paşa buna şiddetle karşı çıkarak şöyle demiştir:  "Milli irade nasıl tecelli ettiyse kendisi başta olmak üzere tüm devlet birimleri buna saygı duymalıdır." O gün seçimlerde Türkiye'nin şansı; millet iradesine saygı  duyan bir devlet adamının olmasıydı. 14 Mayıs 2023 Seçimlerine ise güç sarhoşluğu içinde bulunan, bütün sorunları çözdük, tek muhalefet sorunu kaldı diyen, tek derdi muhalefet olan tek adam rejimiyle  gidiyoruz. Tarihin akışı gereği muhalefet, 21 yıllık Akp iktidarına ve tek adam rejimine, Yeter! Artık değişim zamanı!.. diyor.  Tarih bir nehir ise, çeşitli engellerle nehrin akışını durdurmaya çalışmak, kimseye yarar sağlamayacaktır. Seçim sonucu ne olursa olsun devletin kurumları başta olmak üzere herkes milli iradeye saygı duymalıdır, tıpkı 73 yıl önce Milli Şef İsmet Paşa'nın deneyimlediği gibi... Aksini düşünmek istemiyorum.   Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 22 Ocak 2023 - Pazar

1950 SEÇİMLERİ, MİLLİ ŞEF İNÖNÜ VE İKTİDAR DEVRİ DENEYİMİ...

Bundan 73 yıl önce, ülkemiz, 1950 Seçimleri ile demokratikleşme yönünde tarihi bir milat yaşamıştır.

O gün muhalefetteki Demokrat Parti, "Yeter! Söz milletindir!" diyerek 27 yıllık tek adam /tek parti yönetimine %53 oyla son vermiş, iktidarı muhalefete düşürmüş, muhalefetteki DP'yi iktidar yapmıştır.

14 Mayıs gecesi 1. Ordu komutanı, tek adam İsmet Paşa,ya seçimlere müdahale edebileceği mesajını göndermiştir.

Milli Şef İsmet Paşa buna şiddetle karşı çıkarak şöyle demiştir: 

"Milli irade nasıl tecelli ettiyse kendisi başta olmak üzere tüm devlet birimleri buna saygı duymalıdır."

O gün seçimlerde Türkiye'nin şansı; millet iradesine saygı  duyan bir devlet adamının olmasıydı.

14 Mayıs 2023 Seçimlerine ise güç sarhoşluğu içinde bulunan, bütün sorunları çözdük, tek muhalefet sorunu kaldı diyen, tek derdi muhalefet olan tek adam rejimiyle  gidiyoruz.

Tarihin akışı gereği muhalefet, 21 yıllık Akp iktidarına ve tek adam rejimine, Yeter! Artık değişim zamanı!.. diyor. 

Tarih bir nehir ise, çeşitli engellerle nehrin akışını durdurmaya çalışmak, kimseye yarar sağlamayacaktır.

Seçim sonucu ne olursa olsun devletin kurumları başta olmak üzere herkes milli iradeye saygı duymalıdır, tıpkı 73 yıl önce Milli Şef İsmet Paşa'nın deneyimlediği gibi...

Aksini düşünmek istemiyorum.

 

Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.