Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

DOĞRU VE GÜZEL İŞ RUHSAT İSTEMEZ

Yıl 2013.İstanbul Beyoğlu ilçesinde Fındıklı’da bir mahalle… Mahallenin ortasından geçen ve ana yola inen yüzlerce basamaklı beton merdivenli yol… Bir çirkinlik abidesi…  Her gün bu basamakları kullanan mahalleliden birisi, merdivenli yoldaki çirkin görüntüyü güzelleştirmek için alıyor eline fırçayı ve renk renk boyaları, basamakların alınların tek tek farklı renklerde gök kuşağı gibi boyuyor. Ortaya çıkan renk cümbüşü, o çirkin merdivene inanılmaz bir güzellik katıyor. Mahallelinin beğenisini kazanıyor, yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Turistler bile bu güzellikten etkilenip, merdivende fotoğraf çektiriyorlar. Rengârenk merdivenli yolun bu kadar ilgi çekmesi; farklı renklerin yarattığı çeşitliliğin yaşamın ta kendisini yansıtmasından değil mi?  Estetikten yoksun, hayatın renkliliğini ve çeşitliliğine gri gözlükle tekleştiren zihniyetler, betonun tek düzeliğini bozan renklere bile tahammül edemediler. Bir gecede,  AKP’li Belediye marifetiyle tüm renkler griye boyandı. Neymiş efendim,  belediyeden izin alınmadan yapılmış. İzin alınmadan yapılmış olabilir. Ama yapılan iş toplumun beğenisini kazandı ve takdirini aldıysa, bu, belediyenin izninden daha meşru bir ruhsat değil mi? Ben belediye başkanı olmuş olsam, bu renkli fikri hayata geçiren vatandaşı, mahalle halkını ve de basını çağırır, rengârenk merdivenin üstünde, üzerinde gökkuşağının renklerini taşıyan bir takdir belgesini,  kentimi renklendiren vatandaşa verir, kendisine halkın huzurunda teşekkürlerimi sunardım. Böyle bir güzelliği, belediye olarak düşünemediğimiz içinde halktan özür dilerdim.  Mesut KARAKOYUNLU
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2021 - Salı

DOĞRU VE GÜZEL İŞ RUHSAT İSTEMEZ

Yıl 2013.İstanbul Beyoğlu ilçesinde Fındıklı’da bir mahalle…

Mahallenin ortasından geçen ve ana yola inen yüzlerce basamaklı beton merdivenli yol…

Bir çirkinlik abidesi…

 Her gün bu basamakları kullanan mahalleliden birisi, merdivenli yoldaki çirkin görüntüyü güzelleştirmek için alıyor eline fırçayı ve renk renk boyaları, basamakların alınların tek tek farklı renklerde gök kuşağı gibi boyuyor. Ortaya çıkan renk cümbüşü, o çirkin merdivene inanılmaz bir güzellik katıyor. Mahallelinin beğenisini kazanıyor, yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Turistler bile bu güzellikten etkilenip, merdivende fotoğraf çektiriyorlar. Rengârenk merdivenli yolun bu kadar ilgi çekmesi; farklı renklerin yarattığı çeşitliliğin yaşamın ta kendisini yansıtmasından değil mi?

 Estetikten yoksun, hayatın renkliliğini ve çeşitliliğine gri gözlükle tekleştiren zihniyetler, betonun tek düzeliğini bozan renklere bile tahammül edemediler. Bir gecede,  AKP’li Belediye marifetiyle tüm renkler griye boyandı. Neymiş efendim,  belediyeden izin alınmadan yapılmış. İzin alınmadan yapılmış olabilir. Ama yapılan iş toplumun beğenisini kazandı ve takdirini aldıysa, bu, belediyenin izninden daha meşru bir ruhsat değil mi?

Ben belediye başkanı olmuş olsam, bu renkli fikri hayata geçiren vatandaşı, mahalle halkını ve de basını çağırır, rengârenk merdivenin üstünde, üzerinde gökkuşağının renklerini taşıyan bir takdir belgesini,  kentimi renklendiren vatandaşa verir, kendisine halkın huzurunda teşekkürlerimi sunardım. Böyle bir güzelliği, belediye olarak düşünemediğimiz içinde halktan özür dilerdim. 

Mesut KARAKOYUNLU

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.