İsmail Doğan TUNÇBİLEK- Avukat
Köşe Yazarı
İsmail Doğan TUNÇBİLEK- Avukat
 

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ VE FİNİKE

  Basına ve Kamuoyuna; 1972 yılında; Birleşmiş Milletler Stockholm Çevre Konferansı'nın toplandığı gün olan 5 Haziran gününün "Dünya Çevre Günü" olarak kutlanmaya başlanmasının üzerinden tam 50 yıl geçti. Ne yazık ki geçen bu süre içerisinde yaşadıklarımız, tanığı olduğumuz ekolojik felaketler, dünyamızın, ülkemizin, ilimiz Antalya'nın ve ilçemiz Finike'nin geleceği için iyimser olmamızı engelliyor. Yaşadığımız topraklar olan Finike'de doğal varlıklarımızı ve tarım topraklarını kaybediyoruz. Böyle giderse ilçemiz gelecekte yaşanmaz hale gelecek. Belki bugünden yarına değil ama bir süre sonra sağlıklı çevreye, gıdaya ve suya erişemeyeceğiz. Finike, eşsiz doğası, dünyaca ünlü sedir ormanları, akarsuların oluşturduğu verimli ovası ve denizi ile Batı Akdeniz bölgesinin güzel bir ilçesidir. Ancak mevcut çıkarcı anlayış ormanlarımızı taş ocaklarının, ovamızı, koylarımızı ve kıyılarımızı inşaat rantçılarının ve balık çiftliklerinin insafına terk etmiş durumda. Doğanın yağmalanmasına engel olmak için çevre mücadelesinde toplumsal sorumluluk bilincini arttırmak, hukuk ve adalet sistemini, çevrenin ve doğanın korunmasında güçlü hale getirmek yegane gayemiz olmalıdır. Son yıllarda ülkemizde ve ilçemizde en önemli sorunların başında yüksek kira ücretleri ve bunun dramatik sonucu olan barınma sorunu gelmektedir. Barınma ve yaşam hakkı kentsel gelişim süreçlerinde sancılı sorunlar yumağı olarak önemini korumaktadır. Finike yerel yönetimi kiralık sosyal konut üretimi için dünyada ve ülkemizde ki örnekleri inceleyerek yüksek kira ücretlerine ve barınma sorununa mutlaka müdahale etmesi gerekmektedir. Kar için değil, halk için kentsel politikaları yönetebilmenin önemini geçmişin tecrübelerinden çıkarmak ve öncelikli geçmişi koruyarak, geleceği onun üzerine inşa etmek gerekmektedir. Günümüzde yağma politikasına ve bu politikanın yarattığı kültüre karşı çıkmayı, bu Dünya Çevre Günü'nde, Zafer Partisi Finike İlçe Teşkilatı olarak hatırlatmayı borç biliyor, bu 5 Haziran'da; ilçemizin doğasını ve yaşamımızı savunmak için en etkin politikaları hayata geçirerek bu sorunları hep birlikte çözeceğiz. Finike'de daha yaşanabilir bir çevrede, güzel günler göreceğiz. 05.06.2022 Saygılarımızla.                                                          Zafer Partisi Finike İlçe Teşkilatı Başkanı                                                              Av. İsmail Doğan TUNÇBİLEK
Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2022 - Pazar

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ VE FİNİKE

 

Basına ve Kamuoyuna;

1972 yılında; Birleşmiş Milletler Stockholm Çevre Konferansı'nın toplandığı gün olan 5 Haziran gününün "Dünya Çevre Günü" olarak kutlanmaya başlanmasının üzerinden tam 50 yıl geçti.

Ne yazık ki geçen bu süre içerisinde yaşadıklarımız, tanığı olduğumuz ekolojik felaketler, dünyamızın, ülkemizin, ilimiz Antalya'nın ve ilçemiz Finike'nin geleceği için iyimser olmamızı engelliyor.

Yaşadığımız topraklar olan Finike'de doğal varlıklarımızı ve tarım topraklarını kaybediyoruz. Böyle giderse ilçemiz gelecekte yaşanmaz hale gelecek. Belki bugünden yarına değil ama bir süre sonra sağlıklı çevreye, gıdaya ve suya erişemeyeceğiz. Finike, eşsiz doğası, dünyaca ünlü sedir ormanları, akarsuların oluşturduğu verimli ovası ve denizi ile Batı Akdeniz bölgesinin güzel bir ilçesidir. Ancak mevcut çıkarcı anlayış ormanlarımızı taş ocaklarının, ovamızı, koylarımızı ve kıyılarımızı inşaat rantçılarının ve balık çiftliklerinin insafına terk etmiş durumda.

Doğanın yağmalanmasına engel olmak için çevre mücadelesinde toplumsal sorumluluk bilincini arttırmak, hukuk ve adalet sistemini, çevrenin ve doğanın korunmasında güçlü hale getirmek yegane gayemiz olmalıdır.

Son yıllarda ülkemizde ve ilçemizde en önemli sorunların başında yüksek kira ücretleri ve bunun dramatik sonucu olan barınma sorunu gelmektedir. Barınma ve yaşam hakkı kentsel gelişim süreçlerinde sancılı sorunlar yumağı olarak önemini korumaktadır. Finike yerel yönetimi kiralık sosyal konut üretimi için dünyada ve ülkemizde ki örnekleri inceleyerek yüksek kira ücretlerine ve barınma sorununa mutlaka müdahale etmesi gerekmektedir.

Kar için değil, halk için kentsel politikaları yönetebilmenin önemini geçmişin tecrübelerinden çıkarmak ve öncelikli geçmişi koruyarak, geleceği onun üzerine inşa etmek gerekmektedir.

Günümüzde yağma politikasına ve bu politikanın yarattığı kültüre karşı çıkmayı, bu Dünya Çevre Günü'nde, Zafer Partisi Finike İlçe Teşkilatı olarak hatırlatmayı borç biliyor, bu 5 Haziran'da; ilçemizin doğasını ve yaşamımızı savunmak için en etkin politikaları hayata geçirerek bu sorunları hep birlikte çözeceğiz. Finike'de daha yaşanabilir bir çevrede, güzel günler göreceğiz. 05.06.2022

Saygılarımızla.

                                                         Zafer Partisi Finike İlçe Teşkilatı Başkanı

                                                             Av. İsmail Doğan TUNÇBİLEK

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.