Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
Köşe Yazarı
Mesut KARAKOYUNLU - Emekli Öğretmen
 

ACIYI BAL EYLEMEK

 Yüzyıllarca inançları nedeniyle zulüm yaşayan Alevi-Bektaşiler; incinsen de incitme, diyerek, hep, kinden ve nefretten uzak bir yolun yolcuları olmuşlardır.  Kardeşleşmeye, kucaklaşmaya, birlikte barış içinde yaşamaya adanmış bu yolculuk, düşmanlık beslememiş, kardeş kavgasına fırsat vermemiştir. Çünkü; Aşık Mahsuni'nin, "Biz acıyı bal eyleriz Hakkımızı helal eyleriz Bize Bektaşi can derler Gidersek Hakk'a gideriz." dizelerinde anlamını bulan bu geniş hoşgörü, Anadolu coğrafyasında barışı mayalamıştır. Bu tarihsel zulme hiç karşı olmamış... Hatta yataklık etmiş olanlar, yalan ve iftira yüklü kindar ve dindar söylemlerle toplumu ayrıştırmaya çalışsalar da, Anadolu halklarının mayasında bulunan hoşgörü ve "ACIYI BAL EYLEMEK" Yüzyıllarca inançları nedeniyle zulüm yaşayan Alevi-Bektaşiler; incinsen de incitme, diyerek, hep, kinden ve nefretten uzak bir yolun yolcuları olmuşlardır.  Kardeşleşmeye, kucaklaşmaya, birlikte barış içinde yaşamaya adanmış bu yolculuk, düşmanlık beslememiş, kardeş kavgasına fırsat vermemiştir. Çünkü; Aşık Mahsuni'nin, "Biz acıyı bal eyleriz Hakkımızı helal eyleriz Bize Bektaşi can derler. Gidersek Hakk'a gideriz." dizelerinde anlamını bulan bu geniş hoşgörü, Anadolu coğrafyasında barışı mayalamıştır. Bu tarihsel zulme hiç karşı olmamış… Hatta yataklık etmiş olanlar, yalan ve iftira yüklü kindar ve dindar söylemlerle toplumu ayrıştırmaya çalışsalar da, Anadolu halklarının mayasında bulunan hoşgörü ve barış iradesini yok edemeyeceklerdir. Bunu fark edemeyenler, geri dönüşü olmayan bir yola girdiklerini, yol bitince görecekler ama çok geç olacak! Mesut Karakoyunlu iradesini yok edemeyeceklerdir. Bunu fark edemeyenler, geri dönüşü olmayan bir yola girdiklerini, yol bitince görecekler ama çok geç olacak!  Mesut Karakoyunlu
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2021 - Çarşamba

ACIYI BAL EYLEMEK

 Yüzyıllarca inançları nedeniyle zulüm yaşayan Alevi-Bektaşiler; incinsen de incitme, diyerek, hep, kinden ve nefretten uzak bir yolun yolcuları olmuşlardır.

 Kardeşleşmeye, kucaklaşmaya, birlikte barış içinde yaşamaya adanmış bu yolculuk, düşmanlık beslememiş, kardeş kavgasına fırsat vermemiştir. Çünkü; Aşık Mahsuni'nin, "Biz acıyı bal eyleriz Hakkımızı helal eyleriz Bize Bektaşi can derler Gidersek Hakk'a gideriz." dizelerinde anlamını bulan bu geniş hoşgörü, Anadolu coğrafyasında barışı mayalamıştır. Bu tarihsel zulme hiç karşı olmamış... Hatta yataklık etmiş olanlar, yalan ve iftira yüklü kindar ve dindar söylemlerle toplumu ayrıştırmaya çalışsalar da, Anadolu halklarının mayasında bulunan hoşgörü ve "ACIYI BAL EYLEMEK" Yüzyıllarca inançları nedeniyle zulüm yaşayan Alevi-Bektaşiler; incinsen de incitme, diyerek, hep, kinden ve nefretten uzak bir yolun yolcuları olmuşlardır.

 Kardeşleşmeye, kucaklaşmaya, birlikte barış içinde yaşamaya adanmış bu yolculuk, düşmanlık beslememiş, kardeş kavgasına fırsat vermemiştir. Çünkü; Aşık Mahsuni'nin, "Biz acıyı bal eyleriz Hakkımızı helal eyleriz Bize Bektaşi can derler. Gidersek Hakk'a gideriz." dizelerinde anlamını bulan bu geniş hoşgörü, Anadolu coğrafyasında barışı mayalamıştır.

Bu tarihsel zulme hiç karşı olmamış… Hatta yataklık etmiş olanlar, yalan ve iftira yüklü kindar ve dindar söylemlerle toplumu ayrıştırmaya çalışsalar da, Anadolu halklarının mayasında bulunan hoşgörü ve barış iradesini yok edemeyeceklerdir. Bunu fark edemeyenler, geri dönüşü olmayan bir yola girdiklerini, yol bitince görecekler ama çok geç olacak! Mesut Karakoyunlu iradesini yok edemeyeceklerdir. Bunu fark edemeyenler, geri dönüşü olmayan bir yola girdiklerini, yol bitince görecekler ama çok geç olacak!

 Mesut Karakoyunlu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.