Cengiz ÇETİK- Şair, Yazar, Öğretmen
Köşe Yazarı
Cengiz ÇETİK- Şair, Yazar, Öğretmen
 

Okul deyince aklımıza ne gelmeli?

Her yıl eğitim ve öğretim içinde sancılı dönemler yaşanır. Okul idaresi, temizlik ve sınıf ihtiyaçları için sıkıntıya girer. Veli istenen yardımlar için ödeyemez, sıkıntıya girer. Ah şu okullar olmasa!  Oturup, yan gelip yatsak olur mu? Elbette olmaz. Ülkenin aydınlığı eğitimle yükselir. Eğitimsiz bir ulus yaşayamaz. Karanlıkların içinden çıkan bir güneştir eğitim. Onu yüceltmek, her insanın görevi olmalıdır. Okul deyince aklımıza eğitim ve öğretim gelir. Ama son yıllarda öğretim ön plandadır.  Biz bu ülkenin içinde çocuklarımızı en iyi şekilde eğitimini isteriz. Çağın gerektirdiği donanımın, okullarımızda olmasını isteriz.  İlköğretim zorunlu ve ücretsizdir. Ama sınırlı olanaklarla birçok ihtiyaç karşılanamadığı için, gelir kaynakları yaratılmak zorunda kalan okullarımız var. Bu gelir kaynakları arasında; okul kantinlerinden elde edilen gelir, velilerden bağış alınan gelir, okul için düzenlenen kermesler; hepsi okulun ihtiyaçları içindir. Tüm bu gelirler okulun temizlik ve sınıf ihtiyaçları için kullanılır. Bazen gelirden çok gider olur. O zaman idarecileri kara kara düşünceler sarar. Bir yanda iyi bir eğitim için, bir yanda da eğitim malzemeleri ve temizlik malzemeleri nasıl ve ne şekilde karşılanacağı sorunu önlerinde durur… Okul deyince aklımıza; eğitim gelmeli, öğretim gelmeli, sorunları dağlar yumağına dönmüş, çıkmazlar arasında boğulan bir kurum değil. Okul deyince; sevgi gelmeli, başarı gelmeli, huzur gelmeli… Okul deyince; insanca yaşamayı, yaşamasını ve yaşatmasını öğreten saygın bir kurum olduğu asla unutulmamalıdır…   Cengiz Çetik
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2021 - Perşembe

Okul deyince aklımıza ne gelmeli?

Her yıl eğitim ve öğretim içinde sancılı dönemler yaşanır. Okul idaresi, temizlik ve sınıf ihtiyaçları için sıkıntıya girer. Veli istenen yardımlar için ödeyemez, sıkıntıya girer. Ah şu okullar olmasa!  Oturup, yan gelip yatsak olur mu? Elbette olmaz. Ülkenin aydınlığı eğitimle yükselir. Eğitimsiz bir ulus yaşayamaz. Karanlıkların içinden çıkan bir güneştir eğitim. Onu yüceltmek, her insanın görevi olmalıdır.

Okul deyince aklımıza eğitim ve öğretim gelir. Ama son yıllarda öğretim ön plandadır.  Biz bu ülkenin içinde çocuklarımızı en iyi şekilde eğitimini isteriz. Çağın gerektirdiği donanımın, okullarımızda olmasını isteriz.

 İlköğretim zorunlu ve ücretsizdir. Ama sınırlı olanaklarla birçok ihtiyaç karşılanamadığı için, gelir kaynakları yaratılmak zorunda kalan okullarımız var. Bu gelir kaynakları arasında; okul kantinlerinden elde edilen gelir, velilerden bağış alınan gelir, okul için düzenlenen kermesler; hepsi okulun ihtiyaçları içindir. Tüm bu gelirler okulun temizlik ve sınıf ihtiyaçları için kullanılır. Bazen gelirden çok gider olur. O zaman idarecileri kara kara düşünceler sarar. Bir yanda iyi bir eğitim için, bir yanda da eğitim malzemeleri ve temizlik malzemeleri nasıl ve ne şekilde karşılanacağı sorunu önlerinde durur…

Okul deyince aklımıza; eğitim gelmeli, öğretim gelmeli, sorunları dağlar yumağına dönmüş, çıkmazlar arasında boğulan bir kurum değil.

Okul deyince; sevgi gelmeli, başarı gelmeli, huzur gelmeli…

Okul deyince; insanca yaşamayı, yaşamasını ve yaşatmasını öğreten saygın bir kurum olduğu asla unutulmamalıdır…

 

Cengiz Çetik

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seckinhabertv.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.