Ünlü besteci hayatını kaybetti

SEÇKİNHABERTV- Gönül Yazar, Bülent Ersoy,Zeki Müren gibi sanatçılarının bestecisi Bilge Özgen hayatın kaybetti. 500'e yakın eseri bulunan ünlü besteci 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

DurakMedya'da yer alan habere göre ünlü sanatçı Bülent Ersoy'a kötü haber. Başta Bülent Ersoy olmak üzere bir çok ünlü ismin bestelerini söylediği besteci Bilge Özgen hayatın kaybetti. Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği ( MESAM) tarafından yapılan paylaşımda " Kıymetli üyemiz Bilge Özgen'in vefat haberini öğrenmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk Musikisinin en önemli bestekarlarından  birini kaybettik" denildi. 

 

Bilge Özgen Kimdir 

1935 yılında Viranşehir'de doğdu. İlk tahsilini Adana'da, Lise öğrenimini Kilis'te tamamladı. 1959 yılında Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nu bitirdi. İlk müzik bilgilerini amatör bir müzisyen olan babası Sabri Özgen' den aldı. Ankara'daki öğrencilik yıllarında Vedia Tunççekiç ve Erol Sayan' la tanıştı. Kendisi bu dönemi, "müzikteki ikinci dönemi " olarak nitelendiriyor.

Malatya'da öğretmenlik görevine başladığı 1959'da Nevzat Özgen hanımla evlendi. 1980 yılında Milliyet yılın en sevilen 10 şarkısı anketi'nde " Unutur Sanma Sakın " adlı eseriyle 4.'lük elde eden sanatçı, 1987'de TRT-TUTAV beste yarışmasında " Kız Sana Bir Hal Olmuş" adlı eseriyle 3.'lük ödülü 1989'da TRT 25.Yıl Beste Yarışması'nda 1.'lik , 3.'lük ve birinci mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Bilge Özgen yarattığı 500'den fazla yayınlanmış eseri ile Türk Musikisinin yaşayan en önemli isimlerinden biridir.

(HABER: Mustafa Barış DURAK)