Sınıfta Filizlenen Avokadolar

Seçkin HaberTvServisi- Emin Akın ilkokulu 3B sınıfı öğretmeni avokado çekirdeklerini bardakta haftalarca sabırla bakımını yaparak, filizlenip, büyümesini öğrencileriyle gözlemlediler.

Öğrenciler, bitkilerin çimlenmesi, filizlenmesi, fide,fidan haline gelmesinde geçen süreci gözlemleyerek, doğaya karşı sorumluluğu ve görevlerinin olduğu bilincini kavradılar. En iyi etkileşimin ve eğitimin -yaparak-yaşayarak öğrenilmesi olduğu bilincini öğrendiler. Onlar için güzel bir deneyim, öğretmenleri için güzel bir sevinç ve mutluluk kaynağı oldu. 

Öğrencilerine rehberlik ederek, sınıfta yapılan bu proje ile tohumdan filizlenen ve saçak salan bir bitkiyi yakından gözlemleme fırsatı tanıyarak,tabiatı koruma bilinci de kazanmış oldular.

Kürdanla su içinde günler, haftalarca sabırla beklemenin ödülünü yaşayarak almış oldular.

"YAPILIŞI: 

*Avokadoyu dikine ortadan kesin.

*Çekirdeğin etrafında dönecek şekilde bıçakla döndürün ve ikiye ayırın. 

*Çekirdeği çıkarıp yıkayın ve ardından iyice kurulayın. 

*Kestiğiniz avokadoyu da daha sonra tüketmek üzere kararmaması için limonlayıp dolaba koyun, sonra afiyetle tüketirsiniz :)

*Avakado çekirdeğinin tombul kısmı aşağı gelecek şekilde tutun ve fotoğraftaki gibi tam ortasından 3 adet kürdanı hafif yukarı eğik olacak şekilde kürdanları takın. 

*Ardından kürdanlı avokadonuzu yarım su bardağı su doldurduğunuz bardağa yerleştirin. 

*Avokadonun yarısı suyun içinde, diğer yarısı dışarıda olmalı. Su hizası kürdanların altında kalmalı."