Milli Sol’un lideri Alpay:“Türk’üz, Müslümanız, Milli Solcuyuz”

SeçkinHaberTv- Milli Sol’un lideri Hüseyin Alpay Ankara’da basın mensuplarıyla buluştu. Milliyetçi Sol Parti’nin politikalarını ve siyasetteki yerinin ipuçlarını kamuoyu ile paylaşan Alpay, “Milliyetçi Sol Parti, Demokratik Solcu ve Türk Milliyetçisi bir partidir. Milli Sol, halkımızın dini ve milli değerlerini Demokratik Sol politikalarla harman ederek, ‘zenginlikte sosyal adaleti’ toplumun bütün kesimlerine sağlamayı görev bilir” dedi.

 “BİLGE KAĞAN VE ATATÜRK’ÜN YOLUNDAYIZ”

 Açıklamalarında Göktürk Hakanı Bilge Kağan’ın ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda olduklarına vurgu yapan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, hiçbir partinin devamı olmadıklarını söyledi. Genel Başkan Alpay, “Bu parti Türk siyasi tarihinde ilk kez kurulan; milliyetçiliğini ve maneviyatını sol dünya görüşüyle birlikte ön plana çıkaran ve şahsımın 30 yıllık politika hayatımdaki hayalimi gerçekleştirdiğim siyasi bir harekettir” ifadelerini kullandı.

“ANADOLU SOLU HAREKETİMİZİN DİĞER ADIDIR”

 Milli Sol ilkeler ve Türk Milliyetçiliği şuuruyla hareket edeceklerinin altını çizen Alpay, siyasi iktidar karşıtlığını ve muhalefet düşmanlığını sona erdirerek makul, mantıklı, bilimsel ve rasyonel siyaseti yapmak zorunda olduklarını kaydetti. Türk Solu’nun milletin değerleriyle çeliştiği için iktidar olamadığını savunan Milli Sol lideri, ortaya koydukları iradeyi “Anadolu Solu” olarak tanımladı. Alpay,  “Anadolu Solu’nun kökeni Şeyh Edebali’ye, Yunus Emre’ye, Pir Sultan Abdal’a, Kul Himmet’e, Nazım Hikmet’e dayanır” dedi.

“TÜRK’ÜZ, MÜSLÜMANIZ, MİLLİ SOLCUYUZ!”

Milliyetçi Sol Parti’nin ülkeyi yönetenlere muhalefet etmeyi görev bildiğini belirten Alpay, fakat devlete, ülkeye ve milli çıkarlara muhalefeti onayladıklarını bildirdi. Alpay, “Çağdaş İslam düşünürü Ali Şeriati’nin dediği gibi bizler de bugün hem sağdan, hem de soldan bize saldıran herkese diyoruz ki ‘sizi rahatsız etmeye geldik’. Artık bu ülkede ne milliyetçilik, ne dindarlık ne de demokratik sol ilkeler kimsenin tekelinde değildir. Özetle: Türk’üz, Müslümanız, Milli Solcuyuz!” şeklinde konuştu.