Kremlin'den müzakere açıklaması

Rusya'nın Donbass'a gerçekleştirdiği askeri operasyon devam ederken Putin, her yıl 27 Şubat’ta kutlanan Rusya Özel Harekat Kuvvetleri Günü'ne özel bir mesaj paylaştı. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının dördüncü gününde Rusya, müzakere için Belarus'u önerirken, Ukrayna füze atılmayan herhangi bir başka kenti önerdi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, video mesajında Rusya Özel Harekat Kuvvetleri'nin Ukrayna’da yürüttüğü özel operasyonda ortaya koyduğu kahramanlığa vurgu yaptı.

Putin, mesajında “Bugünlerde Donbass’taki halk cumhuriyetlerine yardım sağlamaya yönelik özel operasyon sırasında, askerlik görevlerini kahramanca yerine getirenlere özellikle minnettarım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, operasyonun dördüncü gününde Kherson yakınlarındaki Chernobaevka hava üssünün kontrol altına alındığını duyurdu.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada da, Rus heyetinin, Belarus'ta görüşmek için Ukraynalı yetkilileri beklediklerini açıklarken, Kiev ise Belarus dışında bir yerde görüşmeyi önerdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Rusya'ya müzakereler için Varşova, İstanbul, Bakü'yü ve Ukrayna'ya füze atılmayan herhangi bir başka kenti önerdik. Ama Minsk değil" dedi.(İGFA)