KIRILMAZ: CEMAAT BASKILARI GENÇLERİMİZİ HAYATTAN KOPARIYOR



Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı intihar etti.

 
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genç İşsizliği ve Emekten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, “Enes kardeşimizin yaşama sevincimi kaybettim sözleri olayı çok net ortaya koymaktadır. Ne yazık ki maddi durumu iyi olmayan ailelerimizin çocukları cemaatlerin kucağına atılıyor. Burada yaşanan baskılar ise gençlerimizi hayattan koparıyor” dedi.
Türkiye’de cemaatlerle ilgili hiçbir denetim yapılmadığına dikkat çeken CHP Gençlik Kolları Genç İşsizliği ve Emekten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, “20 yaşında Tıp Fakültesi okuyan pırıl pırıl bir gencimizi ne yazık ki cemaat baskısına kurban ettik. Bu olaylar bu iktidar döneminde ne ilk ne de son olacak. Burs verirken dahi siyaset yapanlar, gencecik bu insanların mecbur bırakıldığı cemaatlerin yurtlarına neden denetim yapmıyor. Cemaatlerden hala ders alamayan iktidar, bu konuda oy devşirmek için bu yapılardan medet umuyor. Olan gençlerimize yani geleceğimiz oluyor. Çaresizlikten yaşamına son veren Enes kardeşim umuyoruz senin söylediklerin sonrasında o cemaat yurdu denetlenir ve kapatılır” şeklinde konuştu.