İYİ Partili Akbaş'tan AKP Ekonomisine Rakamlarla Sert Eleştiri

İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, basın açıklamasında, AKP hükümetinin ekonomik politikalarını sert bir şekilde eleştirdi.

SeçkinHaberTv- Başkan Akbaş, "Vatandaş, 20 kuruşa aldığı ekmeği bugün 7 liraya zor alıyor," dedi ve ekonomik göstergelere dikkat çekti.
Akbaş, AKP'nin iktidara geldiğinde doların 1.6450 TL olduğunu, şu anda ise 27 lira seviyelerine ulaştığını vurguladı. Euro'nun da 1.2310 TL'den 29.5797 TL'ye kadar yükseldiğini hatırlattı. Türk Lirası'nın bu yılın başından itibaren yaşadığı değer kaybını da ele alan Başkan, bu kaybın yüzde 28'i aştığını belirtti.

2002 yılındaki gıda fiyatlarına da değinen Akbaş, "O dönemde 200 gram ekmeğin fiyatı 20 kuruş iken, bugün 7 lira. Kırmızı etin kilogram fiyatı 9 lira iken şu an 400 lira seviyelerinde," şeklinde konuştu.
Benzin ve motorin fiyatlarındaki yüksek artışları da gündeme getiren Akbaş, "AKP iktidara geldiğinde benzinin litresi 1.76 TL, motorinin litresi ise 1.36 TL idi. Bugün ise bu rakamlar sırasıyla 36 lira 13 kuruş ve 36 lira 55 kuruş oldu," dedi.

Altın fiyatlarındaki hızlı artışa da değinen İYİ Parti Çankırı İl Başkanı, "Çeyrek altın 23 lira iken, şu an 2 bin 736 lira seviyelerinde. Cumhuriyet altını ise 120 liradan 10 bin 912 liraya yükseldi"dedi.

Akbaş son olarak:" Madem ekonomiyi düzeltemiyorsunuz ,enflasyonu indiremiyorsunuz o zaman halkın alım gücünü yükseltin, emekliler üvey evlat mı? Çalışan ve emekliler arasında ayrımı durdurun, emeklilerin çığlıklarını duyun. 8 tl taban fiyat açıkladığınız buğdayı DM Ofisinin peşin para vermemesi, sıra verme prosedürleri çiftçinin ürününün elinde kalmasına yol açacak.  Bu sefer çiftçi başka tüccarlara ederinden az bir paraya yani 6 TL' ye vermek zorunda bırakıyor. Çiftçinin mazotundan vergiyi kaldırın,%42 gübre zammını  geri çekin. Esnafın ,köylünün, işçinin ,emeklinin memurun toplumun tüm kesimleri eflasyon ve hayat pahalılığı altında inim inim inlemektedir. Anlaşıldıki ekonomiyi düzeltmek için Mehmet ŞİMŞEK'e ihtiyaç yokmuş. Öyle olsaydı bu zamlar olmazdı" ifadelerini kullandı.

Akbaş'ın bu çarpıcı açıklamaları, AKP'nin ekonomik politikalarının sorgulanmasını yeniden gündeme getirdi.