İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş'tan Öğretmen ve Öğrencilere Başarı Mesajı

SeçkinHaberTv-  İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında bir basın açıklaması düzenledi. Akbaş, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmenlere ve öğrencilere başarılar diledi.

Başkan Akbaş, "Çağdaş ve modern eğitim ile birlikte, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması her zaman olduğu gibi öncelikli talebimizdir." ifadesi kullanıldı.

İYİ Parti teşkilatları olarak yapılan açıklamada, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlangıcı, eğitimdeki mevcut durum, MEB istatistikleri ve önerilen çözüm yolları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, geçen yıl Türkiye'de 15 milyon 839 bin 140 öğrencinin resmi, 1 milyon 578 bin 233 öğrencinin özel ve 1 milyon 738 bin 198 öğrencinin açık öğretim kurumlarında eğitim aldığına dikkat çekildi. Ayrıca, resmi okullarda eğitim alan öğrencilerin 8 milyon 147 bin 339'unun erkek, 7 milyon 691 bin 801'inin ise kız öğrenci olduğu belirtildi.

Akbaş, "Eğitimde temel felsefe, nitelikli eğitimin yolunu açmak, fırsat eşitliğini sağlamak ve liyakat sahibi gençler yetiştirmek olmalıdır." dedi.

Eğitimde karşılaşılan sorunlara ve potansiyel çözüm yollarına da vurgu yapılan açıklamada, öğrencilerin beslenme sorunları, öğretmenlerin maaşları ve ebeveynlerin maddi yükleri konusunda devletin adım atması gerektiğine dikkat çekildi.

İktidara da seslenen İYİ Parti Çankırı İl Başkanı, seçim döneminde verilen ücretsiz yemek sözünün yerine getirilmesi çağrısında bulundu.

Eğitim-öğretim yılının başlangıcında yapılan bu basın açıklamasıyla İYİ Parti, eğitim politikalarının ve uygulamalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.