“MEMUR VE EMEKLİLERE OCAK AYI BEKLENMEDEN SEYYANEN ZAM YAPILMALI”

SeçkinHaberTv- Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay emekçilerin zor şartlar altında yaşadıklarını ifade ederek, iktidarın yurttaşları enflasyona karşı koruması gerektiğini söyledi.

Memur maaşlarının yüksek enflasyon karşısında eridiğini belirten Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Alpay, “Memurlar başta olmak üzere, esnafların da enflasyonun sarsıcı etkileri karşısında desteğe ihtiyacı vardır. Çiftçilerin banka borçları yeniden takvime bağlanmalı, faizler silinmeli, memur ve emeklilerin maaşlarına Ocak ayı beklenmeden seyyanen zam yapılmalıdır.” dedi.

“TOKİ PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ”

Hükümetin başlattığı dar gelirlilere yönelik konut hamlesini önemsediklerini ve desteklediklerini kaydeden MİLLİ Sol’un genel başkanı Alpay, projenin devamlılığı ve istikrarı açısından her türlü tedbirin alınması gerektiğini vurguladı. Milliyetçi Sol Parti lideri ayrıca, daha çok dar gelirlinin konut hakkından faydalanmaları için taksit tutarlarının sabitlenmesi gerektiğini, yurttaşların enflasyon farklarının taksitlere yansıtılmasıyla mağdur edilmemeleri gerektiğini savundu.

Milliyetçi Sol Parti olarak yurttaşların enflasyon karşısında korunmasına önem verdiklerinin altını çizen Genel Başkan Hüseyin Alpay, alınacak önlemlerin vakit geçirilmeksizin gündeme gelmesini ve gerçekleşmesini istediklerini sözlerine ekledi.