Ertelenen kabine bugün toplanıyor

Koronavirüs vaka ve vefat sayılarının yükselmesi sonrasında gözler bugün yapılacak Kabine toplantısında alınacak yeni kararlara çevrildi.

ANKARA (İGFA) - Beştepe'de toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde son dönemdeki doğal afetler ile yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları ve koronavirüsle mücadele konuları öncelikli başlıklar olarak görüşülecek.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, afetler sonrası atılacak adımlar değerlendirilecek. Afetten zarar gören bölgelerin yeniden imarı ve verilecek destekler ele alınacak.

Koronavirüsle mücadele toplantının bir diğer önemli gündem maddesi olacak. Delta varyantı etkilerinin en aza indirilmesi için Bilim Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda uygulanacak olası tedbirler görüşülecek.

Eylül ayında açılması beklenen okullardaki yüz yüze eğitim öğretim ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, alınacak tedbirlerle ilgili sunum yapacak. Bakan Özer, Öğretmen ve öğretim üyelerinin tamamının aşılanması, veliler için ise ya aşı ya PCR şartı getirilmesi gibi başlıkları masaya yatıracak.