Sultangazi'de Belediye İflas Etti!



EK 397 MİLYON (TRİLYON) BÜTÇE
Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığı olarak belediyenin mayıs ayı 2. Meclis Toplantısına katılım sağladık.

HAKARETİ BIRAKIN! 397 TRİLYONA BAKIN!

Tabii ki birçok toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da iktidar ile muhalefetin karşılıklı hakarete varan tartışmalarını üzülerek izledik. Çözümden çok hakaretlerin havada uçuştuğu Meclis'te Sultangazi halkının payına; eski parayla cebinden 397 trilyon lira (yeni para ile milyon) çıkması düştü!

İTHAL YÖNETİCİNİN EVİNDE YAPTIĞI HESAP, SULTANGAZİ'DE TUTMADI, TUTMAZ!

Şaka değil; gerçek! Daha bir önceki bütçe görüşmelerinde yıllık hizmet planlamasında kasamız fazla verdi diye hava atan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve ekibinin beceriksizliği, daha dönem bitmeden Meclis'ten 397 milyon lira ek bütçe istemelerine sebep oldu.

SUÇU CUMHUR İTTİFAKI'NA ATTILAR...

Ek bütçe istemelerinin sebebi olarak iktidarda bulunan Cumhur ittifakı hükümetinin yaptığı aşırı zamları gösteren ve bütçe açığını kapatmak için soluğu halkın cebine el uzatmakta bulan belediye yönetimi, bir anlamda beceriksizliğinin üstünü örtmek için suçu kendi iktidarlarına attılar.

ASLINDA İŞİN ÖZETİ

Her fırsatta muhalefete ithafen; "Gözleri var, görmezler. Kulakları var, duymazlar." ayetini dillendiren Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve ekibine diyoruz ki bu ayeti bir kez olsun kendi adınıza okuyun!

BAKAR KÖR OLAN KİM?
Evet, gözlerim var ve sizler gibi bakar kör değilim. Halkımın sırtına yüklenmiş olan 400 trilyon ek borcu gayet iyi görüyorum! Sağır değilim, kulaklarım var. Ve maalesef milletin sizi alkışladığını değil; hizmet edemediğiniz halka bir de kalkıp hakaret ettiğinizi duyuyorum.

İŞTE HER ŞEYİN ÖZETİ
Bu zamana kadar yedikleri miras ile ayakta kalan belediye yönetimi malesef Sultangazi'de akılda kalıcı bir hizmet üretmemiştir. Birkaç minik kütüphane, bir saat kulesi, bir de meşhur sanat sokağı ve yeni temelleri atılan birkaç bina...

Zaten bunları da ek bütçe istemeden önce planlandığınıza göre hak edişlerini de önceden bütçeye ilave ettiniz demektir.

Belediye yönetimi, 397 milyonluk ek bütçeyi nerede kullanacağını sadece 45 tane Belediye Meclis Üyesine değil; 550 bin nüfuslu Sultangazi halkının tamamına açıklamalıdır.

NASRETTİN HOCA'NIN SORUSUNU SORUYORUZ.

Birgün Hoca kasaptan iki okka ciğer alıp eve göndermiş. Hanımı da yahniyi hazırlayıp pişsin diye ocağın üstüne koymuş. O arada iki çift laf etmek için komşuya geçmiş ama muhabbet muhabbeti açınca sohbete dalmış. Ocakta unuttuğu yemeği birden hatırlayınca telaşla eve dönmüş ama nafile... Ciğer yahnisi kömür olmuş. Tabii çok üzülmüş. Üstelik Hoca'dan da laf işiteceğinden, içini bir korku almış. Akşam, Hoca daha kapıdan girer girmez ‘‘Hanım hazır mı ciğer yahnisi? Karnım da çok aç, getir de yiyelim.’’ diye söyler söylemez eli ayağına karışmış. ‘‘Hoca efendi, yolladığın ciğerleri nankör kedi yedi.’’ diye küçük bir yalan söylemiş. Hoca, durumda bir anormallik olduğunu sezinlemiş. "Gel pisi pisi..." deyip kediyi yanına çağırmış, ensesinden tutup havaya kaldırmış. ‘‘Hanım, söyle bakalım...’’ demiş, ‘‘Şu havaya kaldırdığım kedi gelse gelse iki okka gelir. Eğer elimdeki şey kediyse, ciğer nerede? Yok bu şey ciğerse, kedi nerede?’’

BİZ DE SORUYORUZ; "Ey bu belediyeyi yönetenler! Kasa önceden fazla veriyorsa bu 397 milyonluk ek bütçe talebi ne?

Hadi onu da geçtik diyelim o zaman bu halka, önce yaptığın hizmetleri göster sonra da istediğin ek bütçeyi nereye harcayacağını söyle!