CHP'Lİ YAŞAR: YOZGAT'IN NÜFUSU AZALMAYA DEVAM EDİYOR!



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, 2021 nüfus verilerinin açıklanmasının ardından açıklamada bulundu.


Yozgat’ın hak ettiği değeri iktidardan göremediğinin altını çizen CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, “Ülkeyi yönetenler eşitlikten uzak yönetim anlayışlarını iller arasında da yapıyor. Yozgat’ta bundan nasibi alıyor ve sürekli göç vermeye devam ediyor. 2020 yılında 419 bin 95 kişi olan Yozgat nüfusu 2021 yılında 595 kişi azalarak 418 bin 500 kişi oldu. Bunun altında yatan nedenleri ilimizde iktidar partisini temsil edenlerin oturup düşünmesi lazım” dedi.


-KOMŞU CAZİBE MERKEZİNE ALINDI YOZGAT’A YOK-
Sivas’ın Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Cazibe Merkezi iller arasına alındığını belirten CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, “Yozgat’ta iktidar partili milletvekillerinden ses çıkmıyor. Göçü tersine döndürmemiz için yatırımlar ilimize gelmeli. Bunun içinde Yozgat’ın cazibe merkezi olması gerekiyor. Sivas bunu yaptı. STK’lar öncülüğünde bu işi çözdü. Yozgat’ta ise biz yaptık oldu mantığıyla hareket edenler şehrin geleceğiyle oynuyor. Yatırım olmazsa işsizlik artar bu da göçü tetikler. Özellikle gençler iş bulamadıkları için şehri terketmek zorunda kalıyor. Köylerde yaşayan halk tarlasını borç harçla anca ekebiliyor. Fabrikalara, esnafa borç üstüne borç ekleniyor, işletmeler kapatılıyor. Haliyle köylü de, genç işsizler de istihdam sağlanamadığı için Yozgat’ımızı terketmek durumunda kalıyor. İktidar bu konuyla ilgili hiçbir adım atmıyor. Halkı kaderine mahkum ediyor” şeklinde konuştu.